https://www.gerb.bg/bg

АПИ отрича да ремонтира здрави пътища

Снимка: БГНЕС

Не се ремонтират здрави пътища. Това заявяват от Агенция „Пътна инфраструктура“ по повод появили се твърдения за това в медиите, които от АПИ определят като „манипулации“.

Те посочват, че започнатите ремонти на 7,6 км от Подбалканския път I-6 между Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път III-861 Югово – Лъки – отсечката за Кръстова гора са необходими за безопасността на пътуващите.Проследяване на камиони

Определените като „здрави“ пътища са с амортизирана настилка, слаба носимоспособност, множество пукнатини, деформации, нарушено отводняване, стари мантинели, изтъкват от Пътната агенция.

По тази причина те посочват, че проектът за ремонт на трасето предвижда полагане на геомрежа за усилване на пътната конструкция, цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Трасето ще е с нови бетонови бордюри, облицовани окопи, мантинели, знаци и маркировка.

Подбалканският път е алтернативно трасе на автомагистрала „Тракия“. По него всеки ден преминават над 10 000 превозни средства. От АПИ поясняват, че реди 17 г. е бил обновен горният асфалтов пласт, но с това не се подобрява носимоспособността му. Със завършването на строителните работи до края на септември шофьорите, които пътуват по направлението София – Бургас, ще могат да използват първокласния път като алтернативен маршрут при предстоящия ремонт на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора.

От Пътната агенция подчертават, че е необходим и ремонтът на 31 км от път III-861 Югово – Лъки, по който се пътува до Кръстова гора. Третокласният път е единствена пътна връзка на Община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в Смолянска област. Пътят, построен през 50-те години на миналия век, ежедневно се ползва от тежкотоварни камиони, превозващи суровина от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Трасето преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит, уточняват от АПИ.GPS проследяване на камиони

По техни данни проектът включва ремонт и усилване на съществуващата асфалтобетонова настилка, а също и на съоръженията по трасето, укрепване и обезопасяване на скатовете, осигуряване на отводняване, обновяване на всички пътни принадлежности – ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

От всичко посочено е видно,че това не са „здрави“ пътища и ремонтът им сега е повече от необходим за безопасността на всички пътуващи, подчертават в заключение от АПИ.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

Четирима мними строителни предприемачи са задържани при акция на МВР и прокуратурата

Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като...

49-ото Народно събрание приело 148 закона по време на мандата си

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е...

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg