https://www.gerb.bg/bg

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, снимка: EPA

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от фаворитите за песения конкурс „Евровизия“, бе дисквалифициран след инцидент зад кулисите.

Техно песента е посветена на баща му, който певецът губи на 12-годишна възраст заради рак. 26-годишният днес Клайн е бил обещал на баща си, че един ден ще се качи на сцената на „Евровизия“.

За проблем стана ясно по време на първата генерална репетиция за големия финал, който ще се излъчи по телевизията тази вечер. Сцената вече е била оборудвана с реквизита на Клайн в Малмьо Арена, когато мениджърът на продукцията е обявил, че трябва да бъде премахнат.

След това песента му е пропусната без обяснение, а на негово място е излязла израелската участничка Еден Голан – следващият участник по ред в класирането.

Още преди официалното изявление се заговори за инцидент зад кулисите, заради който Клайн ще бъде дисквалициран, като дори се появиха и предположения, че е настъпило продължение на напрежението между нидерланския представител и представителката на Израел, тъй като между тях вече имаше такова и то по политически причини.

По-късно Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който е и организатор на събитието – излезе с изявление, с което обявява остраняването на Йост Клайн и посочва, че шведската полиция разследва жалба, подадена от жена, която е член на продуцентския екип. Затова и докато тече правния процес, е взето решение, че не е подходящо Клайн да продължи участието си в конкурса.

В позицията се уточнява изрично, че инцидентът не е включвал друг изпълнител или член на делегацията.

Шведската полиция потвърди, че е получила сигнал за мъж, който е отправял „заплахи“ на стадиона в Малмьо след полуфинала в четвъртък. Разпитани са заподозрения, ищеца и свидетелите, като случаят ще бъде предаден на прокурор до няколко седмици.

Шведски и нидерландски информационни агенции съобщиха, че в инцидента са участвали Клайн и член на телевизионния екип.

Така песенният конкурс ще продължи с 25 вместо с планираните 26 изпълнители. Организаторите обясниха и че е невъзможно Клайн да бъде заменен с друг участник – първо защото за тази цел ще трябва да се добавят в последния момент нови елементи към шоуто, и второ, ще се нарушат правилата и традицията и отпадналият полуфиналист да скочи от 11-то място директно до финала.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекари се борят за живота на младеж, пострадал при токов удар

Той е издърпвал загранващ кабел, който се е скъсал

Какво да очакваме от втория мандат на Урсула фон дер Лайен

В четвъртък Европейският парламент гласува със значителна преднина за...

Словакия гневна на Украйна заради санкциите срещу „Лукойл“

Словакия няма да бъде "заложник" на украинско-руските отношения, отсече...

Николай Марков доволен от ролята си във венецуелския сериал Величие

Ако нашият сериал е венецуелски, то сериалът в ДПС...

Организация търси недоволни от по-бързите автобуси в София

По сигнали на граждани работи Европейският център за транспортни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg