https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ се притесни, че коли ще задръстят Витоша след спирането на Симеоновския лифт

Снимка: БГНЕС

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени, че ПП-ДБ-Спаси София са напът да задръстят с автомобили Витоша със спирането на Симеоновския лифт.

Припомняме, че лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев написа в профила си във „Фейсбук“, че Симеоновският кабинков лифт спира окончателно да работи и повече няма да бъде ремонтиран.

Днес собственикът обяви, че Симеоновският лифт официално повече няма да функционира. Така, към тъжната съдба на Княжевския и Драгалевския лифтове, се присъедини и най-новият такъв, построен през 1983 г.„, написа Бонев.

На брифинг заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че кметът на София Васил Терзиев нищо не е направил за Симеоновския лифт. Договорът за приватизация се сключва в изпълнение на решения на СОС през 2007 г., като в решението за приватизация няма нито един общински съветник от ГЕРБ. Договорът за приватизация е сключен за 25 г. и до 2032 г. Столична община може да упражнява контрол върху лифта. Столична община бездейства за Симеоновския лифт, възмутен е Георгиев.

Вярно, че за ПП времето тече по-бързо, но до 2032 Столична община има всички права да упражнява контрол, за да може Симеоновския лифт да работи„, коментира Георгиев, според когото столицата има „фейсбук кмет“, а не реален столичен кмет. По времето на управлението на бившия кмет Йорданка Фандъкова Симеоновският лифт работил, като се намирали резервни част и технически решения. Резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския лифт, изтъкна Георги Георгиев.

Снимка: БГНЕС

Според него един от възможните начини за решаване на проблема е Столична община да развали договора за приватизация. ГЕРБ-СДС в СОС настоя да се освободи и заместник-кметът по правни въпроси в Столична община.

Георги Георгиев призова кмета на София Васил Терзиев и председателя на СОС Цветомир Петров да не улесняват приватизатора със затварянето на Симеоновския лифт. Задръстихте булевард „Витоша“, но не задръствайте планината Витоша, призова Георгиев.

Прошко Прошков добави, че в случая със Симеоновския лифт е изненадващо, че кметът на София не предприема действия освен публични статуси. Промяната катастрофира на национално ниво, а на местно ниво е в пълен блокаж! ПП-ДБ-Спаси София се опитват да пренесат хаоса, който причиниха на „Витошка“ и на Витоша, категоричен бе Прошков. Той призова ПП-ДБ-СС да решат кой е пилотът, кой е стюардесата и да започнат да карат самолета на държавата.

Бившият кандидат за кмет на София, а сега общински съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян посочи, че не е видял нищо, което да е свършено за Витоша след местните избори насам.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прах от ТЕЦ „Бобов дол“ задушава цяло село – то плаши с протест

Жителите на Големо село се оплакват от сериозно замърсяване...

Приключиха парламентарните избори в Южна Осетия

Приключиха проведените в неделя парламентарни избори в Южна Осетия, съобщава...

Жертва и двама ранени при катастрофа на пътя Пловдив – Карлово

Двама души бяха ранени, а един загина при катастрофа...

91-годишен мъж даде 20 000 лв. на ало измамници

По случая е заловена жена и парите са върнати

Войната изстреля до 80% безработицата в Газа

Безработицата в ивицата Газа е достигнала почти 80% след...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg