https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ се притесни, че коли ще задръстят Витоша след спирането на Симеоновския лифт

Снимка: БГНЕС

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени, че ПП-ДБ-Спаси София са напът да задръстят с автомобили Витоша със спирането на Симеоновския лифт.

Припомняме, че лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев написа в профила си във „Фейсбук“, че Симеоновският кабинков лифт спира окончателно да работи и повече няма да бъде ремонтиран.

Днес собственикът обяви, че Симеоновският лифт официално повече няма да функционира. Така, към тъжната съдба на Княжевския и Драгалевския лифтове, се присъедини и най-новият такъв, построен през 1983 г.„, написа Бонев.

На брифинг заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че кметът на София Васил Терзиев нищо не е направил за Симеоновския лифт. Договорът за приватизация се сключва в изпълнение на решения на СОС през 2007 г., като в решението за приватизация няма нито един общински съветник от ГЕРБ. Договорът за приватизация е сключен за 25 г. и до 2032 г. Столична община може да упражнява контрол върху лифта. Столична община бездейства за Симеоновския лифт, възмутен е Георгиев.

Вярно, че за ПП времето тече по-бързо, но до 2032 Столична община има всички права да упражнява контрол, за да може Симеоновския лифт да работи„, коментира Георгиев, според когото столицата има „фейсбук кмет“, а не реален столичен кмет. По времето на управлението на бившия кмет Йорданка Фандъкова Симеоновският лифт работил, като се намирали резервни част и технически решения. Резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския лифт, изтъкна Георги Георгиев.

Снимка: БГНЕС

Според него един от възможните начини за решаване на проблема е Столична община да развали договора за приватизация. ГЕРБ-СДС в СОС настоя да се освободи и заместник-кметът по правни въпроси в Столична община.

Георги Георгиев призова кмета на София Васил Терзиев и председателя на СОС Цветомир Петров да не улесняват приватизатора със затварянето на Симеоновския лифт. Задръстихте булевард „Витоша“, но не задръствайте планината Витоша, призова Георгиев.

Прошко Прошков добави, че в случая със Симеоновския лифт е изненадващо, че кметът на София не предприема действия освен публични статуси. Промяната катастрофира на национално ниво, а на местно ниво е в пълен блокаж! ПП-ДБ-Спаси София се опитват да пренесат хаоса, който причиниха на „Витошка“ и на Витоша, категоричен бе Прошков. Той призова ПП-ДБ-СС да решат кой е пилотът, кой е стюардесата и да започнат да карат самолета на държавата.

Бившият кандидат за кмет на София, а сега общински съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян посочи, че не е видял нищо, което да е свършено за Витоша след местните избори насам.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицайката Симона Радева, която помогна на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и документи

Джигит лети с 230 км/ч в тунел „Железница“

Нарушителят все още не е установен

Деси Стоянова напусна „Преди обед“

Става лектор по презентационни и медийни умения

Хекимян се чуди в съда кой е Червена шапчица и кой е Вълка

Общинският съветник и бивш кандидат за кмет на София...

Палестина приветства решението в Хага за израелските селища

Палестинското президентство приветства решението, издадено в петък от Международния...

Словакия посреща първите два F-16 в понеделник

Първите два изтребителя F-16 ще излетят за Словакия в...

ДПС на Доган вижда зависимостите на Главчев от Пеевски, заяви Тимур Халилов (ВИДЕО)

Вчера служебният премиер Димитър Главчев прояви явни признаци на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg