https://www.gerb.bg/bg

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Снимка: EPA/PAVEL BEDNYAKOV

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите мислят как да информират хората за това. Араш Азизи, старши преподавател по история и политология в университета в Клемсън, пише за това в статия за The Atlantic. Според него тази информация му е била предоставена от източник, близък до президента в Техеран.

Смъртта на Раиси е потвърдена, властите търсят начин да съобщят новината, без да предизвикат хаос. Не можах да го потвърдя по независим начин„, пише той.

Според Азизи след смъртта на Раизи различните политически фракции ще започнат да показват силата си. В същото време някои хора вече са запалили фойерверки в Техеран, празнувайки евентуалната смърт на президента.

Повечето иранци едва ли се чувстват представлявани от някоя фракция на Ислямската република и някои от тях може да се възползват от момента на политическа криза, за да подновят уличните протести, които в миналото неведнъж са тормозили режима„, допълва историкът.

В следобедните часове иранските медии съобщиха, че Ми-171, който е превозвал иранския президент Раиси, се е разбил. Другите два хеликоптера, които са пътували като част от конвоя, са се върнали на местоназначението си.

Министърът на вътрешните работи на страната Ахмад Вахиди заяви, че причина за катастрофата са лошото време и мъглата. По официални данни издирването все още продължава.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Камелия Нейкова: ЦИК не подготвя отмяна на машинния вот

Не се очаква сериозно забавяне на изборните резултати

Служебният кабинет изтегли нов заем за 200 милиона лева

Служебното правителство на Димитър Главчев взе нов заем за...

Двама руски журналисти са тежко ранени в Донбас

Двама руски журналисти са тежко ранени в Донбас. По-рано...

Победа за Доналд Туск в Полша

Полският премиер Доналд Туск и неговата партия Гражданска коалиция...

Крайната десница печели убедително евровота във Франция

Френската крайнодясна партия "Национален сбор" (Rassemblement National) на Марин Льо Пен,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg