https://www.gerb.bg/bg

Украйна допусна удари по руска военна инфраструктура

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михайло Подоляк написа в Туитър, че Украйна ще се защитава от руската военна агресия по всякакъв начин, включително като нанася удари срещу руски складове и бази, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Той подчерта, че „светът признава това право“ и се позова на думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, че Украйна трябва сама да реши дали да нанася удари по военни цели в Русия.

Подоляк каза предния ден, че интензивността на „демилитаризацията“ на граничните райони на Русия ще се увеличи значително през следващите седмици. „Такава интензивност на конфликта със сигурност ще се отрази в граничните райони на Руската федерация“, каза Подоляк, цитиран от УНИАН. „Там паническите настроения ще нарастват бързо. Там ще се появят конфликтни ситуации. Там ще експлодират складове. И това само ще се задълбочи.“

Припомняме, че първият такъв удар стана на 1 април, когато украинските сили нанесоха удар, след което и възникна пожар в петролна база в руския град Белгород. Подобен инцидент се случи в нощта на 25 април в руския град Брянск – запали се нефтобаза. Тази сутрин бе съобщено за експлозии в склад за боеприпаси в Белгородска област. Взривове и пожари в петролни складове и складове за боеприпаси напоследък все по-често се случват в източните райони на Русия – в Белгородска, Курска и Воронежска област. Украйна все още не е поела пряка отговорност за тези инциденти.

По-рано британският министър на отбраната Бен Уолъс в интервю за Би Би Си заяви, че „ако Украйна наистина реши да атакува логистичната структура на руската армия, това би било законно от гледна точка на международното право“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Паднали камъни затрудняват движението в Хаинбоаз

Свличане на скални късове блокира едно от трите платна...

Геолог разкри мистерията около пейзажа зад портрета на Мона Лиза

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи...

Министерството на иновациите и растежа работи по нова стратегия за ББР

В Министерството на иновациите и растежа се проведе първото...

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg