https://www.gerb.bg/bg

САМО В NEWS24 TV! Кой е 17-годишния бияч от Русе Джан Махмуд? (ВИДЕО)

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu

Пореден случай на агресия между младежи в страната. Този път случая е от град Русе, а шокиращите кадри се разпространяват в мрежата. В редакцията на News24 поучихме множество видеоклипове и сигнали от хора, които твърдят, че познават бияча.

От скандалните кадри, които News24 има бияча кара жертвата си да му целува краката. Преди това младото момче е засипано от множество удари в главата, корема, ръцете и краката. В един от сигналите изпратени до News24, се споменава името на бияча – Джан Махмуд.

В публикация сочения за извършител Джан Махмуд се извинява за действията си. Той коментира, че инцидента е от месец април.

News24 научи, че причината за жестоката агресия е спор в социалните мрежи за момиче.

Ситуацията буди масово възмущение към извършителя. Както вече медията ни вчера съобщи, че русенци, са се събрали на „мирен“ протест пред блок на бияча Джан , който се намира в Камчия в квартал „Родина“, където живее насилникът, за да му потърсят сметка.

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu

Кой всъщност е бития от Джан?

Потърпевшият е пълнолетния Иво Бонев момче с агресивно поведение и множество прояви на смелост и често обиждал хора в квартала в който живее в Русе. Източници на News24 разказват, че именно Иво е бил този, който редовно е обиждал и заплавал в социалните мрежи бияча си.

Какво научи News24 за бияча Джан?

Биячът учи в Спортното училище, където тренира кану-каяк. Живее с майка си и втория си баща, но според негови близки пожелали анонимност пред News24 агресията е свързана с проблеми в семейната среда.

Поведението му, още от ранна детска възраст, било потресаващо и неведнъж си позволявал да краде. Той бил с профил „Кану каяк” и тренирал в СК „Кану каяк Дунав-Русе”, където му преподавали треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева, научи медията ни.

Негови познати описват пред News24 Джан като „проблемен от първия ден”.

Крадеше от всички, от съотборниците си, от приятелите си. Посегна и на спестяванията на родителите си, които бяха предвидени за болния му баща. Купуваше електрически тротинетки преди около година за суми от 600-700 лв. и ги продаваше за по 200 лв. Обясняваше, че „прави бизнес”. Винаги е докарвал проблеми на семейството си и на приятелите си. Държеше се неадекватно”, коментират негови близки пред News24. По думите им той твърдял, че наркотици не употребява, но пък често разказвал истории как взимал различни субстанции.

Къде е истината не може да се каже.

Мълвата в Русе носи, че Джан, който само допреди няколко години тежал около 50 килограма, сега, вече поотраснал и достигнал до около 80 кг, се разхождал с пистолет по улиците – никой не казва обаче боен или газов. Опитвал да всява респект, явно взимайки пример от мутрите от 90-те години. Междувременно работел в кухня на известен италиански ресторант в центъра на Русе, доразбра News24 от близки до 17-годишния младеж.

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu

17-годишния бияч е с криминални регистрации в системата на МВР. Една от които, е именно за насилие. Според наши достоверни източници предишната жертва на Джан е била 17-годишната Б. К. негова бивша приятелка, тя подала жалба в полицията, че е била пребивана няколко пъти от Джан, но прокуратурата от Русе не е открила доказателства и за това е прекратено досъдебното производство. Джан има и още 9 жертви, но не само с побой, но и със сексуални намеци. 15-годишния Д. Л. е твърдял, че живее в блока на Джан в квартал „Родина“ и често вечерно време Джан го е карал на сила във входа и в близките закрити места в района да му прави свирки и други извратени неща. Т. Б. е другия пострадал младеж с множество обиди и удари след като Джан го е виждал пред блока. Т. Б. не е подавал сигнали срещу 17-годишния Махмуд от страх за живота и. Следван от страх и отмъщение и 15-годишния Д. Л. не е подавал сигнали в полицията срещу Джан.

Малко по-рано днес друг младеж потърси News24 за да разкаже за насилие над него от Джан. „Преди една седмица точно пред блока Джан ме хвана за косата и започна да ме заплашва, че ако не правя това, което той му каже ще ме бие всяка вечер, когато се прибирам от училище„, разказва младежа и твърди, че е на 18 години. Момчето категорично отказа да бъде снимано пред камера с мотива, че го е страх от Джан.

Здравейте News24 понеже редовно следя вашата медия и сега виждам, че работите по случая в Русе. Имам два видеоклипа на, които се вижда как Джан пребива две различни момчета в различни месеци. Предупреждавам, че в края на второто видео Джан кара на сила жертвата си да се съблича гола„. Това пише до редакцията ни друг младеж твърди, че е на 20 години и, че познава много добре 17-годишния Джан и ни изпрати въпросните брутални кадри, но тъй като и двете момчета, са непълнолетни медията ни няма да излъчи въпросните видеоклипове.

Последният скрит случай на побой е бил заради паричен заем. Джан Махмудов е пребил жестоко друго момче, откраднал е часовника му и го е принудил да заложи телефона си в заложна къща. Пострадалото момче е със счупена ръка.

По-рано днес колегите от „Русе медия“ съобщиха, че 17-годишния бияч е арестуван от полицията в Русе.

С разследването се заема и Окръжната прокуратура в Русе.

Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в обществото – агресия от деца срещу деца, пред която никой не бива да остава безучастен. Това се казва в изявление на Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Подобни случаи основателно разтърсват обществото и будят недоволство. Притесненията на родителите, че децата им и утре може да бъдат нападнати и бити на улицата, в парка, в училище, са знак, че държавата трябва да поеме своята отговорност. Главният прокурор вече каза, че прокуратурата ще направи възможното и невъзможното, за да има справедливост. Няма да отстъпим от това обещание. Извършителят на нападенията в Русе вече е установен и задържан и ще му бъдат повдигнати обвинения за деянията, които е извършил“, подчерта Сийка Милева.

Чувството за безнаказаност стана модел на поведение. Виждаме го в Русе, в Монтана, в Перник, за съжаление в градове из цялата страна. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна към всеки, който се чувства недосегаем, проявява наглост, арогантност и неуважение към правилата в обществото“, заяви говорителят на главния прокурор и добави: „Вече не живеем в „мутренските“ времена – времена на саморазправа, а в правова държава“.

Сийка Милева подчерта, че прокуратурата е последната останала преграда пред престъпността и няма да прави компромиси в търсенето на наказателна отговорност и справедливост.

Място за апатия и примирение няма. Ние сме длъжници на младото поколение за нихилизма към тяхното правно възпитание. Ниската правната култура прави младите хора неподготвени за съвременните предизвикателствата и затова прокуратурата прекрачи прага на българското училище и започна образователна правна кампания. Призоваваме и другите институции да се включат в инициативата“ , каза говорителят на главния прокурор.

Следим темата в развитие и в следващите дни!

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при тежката катастрофа в Пловдив

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция

КНДР продължава да отрича за свои оръжия в Украйна

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Тръмп агитира сред най-твърдите си привърженици

Кампанията за Белия дом набира скорост

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg