https://www.gerb.bg/bg

Пуснаха под парична гаранция един от обвинените от Комисията по хазарта

Снимка: БГНЕС

Пуснаха на свобода един от членовете на Комисията по хазарта, който е сред разследваните по делото срещу бизнесмена Васил Божков, съобщават от „24 часа“.

Тодор Марков трябва да плати гаранция от 15 000 лв.

Той е началник на отдел „Контролна дейност“ в Комисията по хазарта, като все още не е отстранен от длъжност. По непотвърдена информация обаче сам възнамерявал да подаде оставка.

От 2014 г. до 2019 г. Тодор Марков е бил младши експерт и е изпълнявал по-скоро деловодни функции. Според защитата в това качество той не е могъл да влияе върху работата на членовете от Комисията по хазарта.

Припомняме, Тодор Марков беше обвинен по делото за Васил Божков през февруари, но по-късно беше пуснат под домашен арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение беше изменена в гаранция, а днес Апелативният специализиран наказателен съд е потвърдил решението като правилно и обосновано.

Мотивът на съдиите е, че за Марков няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група, както и реален риск да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода.манев и партньори

Бащата на Марков получил инсулт, когато разбрал от телевизията, че синът му е задържан. Той бил откаран в болница, но тъй като синът му бил под домашен арест, не можал да го посети в лечебното заведение. Преди около месец бащата починал, без да види сина си. Прокуратурата е разрешила на Марков да отиде на погребението му.

Припомняме, на 18 февруари Апелативния специализиран наказателен съд наложи спрямо Пламен Георгиев, бивш член на Комисията по хазарта най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тогава на Тодор Марков, който е член на същата комисия, му беше определена мярка „домашен арест“.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства – обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта – бизнесменът Борис Бекяров.

В ареста се намира и бившият председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев. Предпоследният шеф на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лв., тъй като е оказал съдействие на разследващите органи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg