https://www.gerb.bg/bg

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Снимка: (архив) Владимир Зеленски, Facebook

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си и отново има нужда от рационално потребление на електроенергия. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от „Укринформ“.

Както обичайно, той направи ратко резюме на изминалия ден.

Нашите военни. Главнокомандващият докладва за положението на фронта. Посоките на Харков: Вовчанск, Липци, Купянск. Ние възпираме руския натиск. Благодаря на всяка бригада, на всяко звено. Продължаваме да се съсредоточаваме и върху Донецкото направление, на първо място Покровското – там ситуацията е най-тежка, с най-много битки. Всъщност цялата Харковска операция на окупатора е насочена към отслабване на общите ни сили по фронта и в същото време е опит за засилване на неговата пропаганда – пропаганда, насочена и към световните лидери. Русия иска да покаже, че те са тези, които определят какво ще се случи по-нататък във войната. Нашата задача е да осуетим опита на Русия да разшири войната и да попречим на окупатора да прекъсне както фронтовата линия, така и нашата дипломация – нашият начин да доближим справедливия мир.“, каза той.

Проведена е била и дълга среща относно подготовката за първата среща на върха за мира, която ще се проведе в Швейцария през юни.

Това е първата реална възможност за приближаване на справедливия край на тази война. На днешната среща присъстваха екипът на Офиса, нашите международни експерти и всички, които участваха в работата с партньорите по Срещата. Имаме почти месец до срещата на върха, месец от нашата работа. Вече имаме потвържденията на държави от всички континенти за участие в Срещата на върха. Определено ще продължим да работим на всички нива, за да направим събитието ефективно. Ще продължа комуникацията си с лидерите, екипът ще продължи да работи на ниво съветници по националната сигурност, както и МВнР, парламента, граждански лидери. Използваме и неформалните си връзки с партньори. Украйна и много други страни вече са преминали през толкова много руски подлости и измами – руски нарушения на споразумения и обещания, че само световното мнозинство заедно може да гарантира, че Русия е ефективно принудена да спазва Хартата на ООН, международното право и истинския мир.“. каза той.

Проведен е бил и много подробен и дълъг разговор за опазването и възстановяването на енергетиката и изобщо за ситуацията в енергетиката. Премиерът Шмигал, министърът на енергетиката, военните и представители на енергийните компании са взели участие.

Сега, след руските удари, нашата енергетика загуби значителна част от производството си. Необходимо е време за възстановяването му. Необходими са много усилия за по-нататъшното развитие на енергийния сектор – новия енергиен сектор, който ще може да функционира въпреки заплахите от руски терор. Освен това вече се подготвяме за следващия отоплителен сезон, което включва по-специално планови ремонти и подготовка на ядреното производство. Следователно отново има нужда от много рационално, обмислено потребление на електроенергия. Както на правителствено ниво, така и на ниво регионални и местни власти, както и на ниво енергийни компании, ние трябва да гарантираме, че обществото е напълно информирано за това как се случват прекъсвания на тока сега, когато има пиково натоварване и защо трябва всеки да е наясно с потреблението си“, каза още той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Камион катастрофира на Е-79 край Монтана и се самозапали

Товарен камион с турска регистрация катастрофира на главен път...

Еманюел Макрон няма да подава оставка

Елисейският дворец отрече президентът Еманюел Макрон да подава оставка,...

Двама братя набиха и ограбиха мъж във Вълчедръм

Двама братя набиха и ограбиха мъж във Вълчедръм, информира БНР....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Градушка с размер на лешник падна в Бургаско

Гръмотевична буря с градушка се разрази над Бургаско, съобщава БНТ. Засегнат...

Русия обяви за издирване бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко

Русия добави бившия украински премиер Юлия Тимошенко в списъка...

Аржентина дава бойни самолети на Киев

Подкрепа в борбата срещу руски кораби в Черно море

Потвърдените жертви от пожара в Кувейт се увеличават до 49

Потвърдените жертви при пожара в Кувейт вече са 49,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg