https://www.gerb.bg/bg

Пуснаха под парична гаранция един от обвинените от Комисията по хазарта

Снимка: БГНЕС

Пуснаха на свобода един от членовете на Комисията по хазарта, който е сред разследваните по делото срещу бизнесмена Васил Божков, съобщават от „24 часа“.

Тодор Марков трябва да плати гаранция от 15 000 лв.

Той е началник на отдел „Контролна дейност“ в Комисията по хазарта, като все още не е отстранен от длъжност. По непотвърдена информация обаче сам възнамерявал да подаде оставка.

От 2014 г. до 2019 г. Тодор Марков е бил младши експерт и е изпълнявал по-скоро деловодни функции. Според защитата в това качество той не е могъл да влияе върху работата на членовете от Комисията по хазарта.

Припомняме, Тодор Марков беше обвинен по делото за Васил Божков през февруари, но по-късно беше пуснат под домашен арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение беше изменена в гаранция, а днес Апелативният специализиран наказателен съд е потвърдил решението като правилно и обосновано.

Мотивът на съдиите е, че за Марков няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група, както и реален риск да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода.манев и партньори

Бащата на Марков получил инсулт, когато разбрал от телевизията, че синът му е задържан. Той бил откаран в болница, но тъй като синът му бил под домашен арест, не можал да го посети в лечебното заведение. Преди около месец бащата починал, без да види сина си. Прокуратурата е разрешила на Марков да отиде на погребението му.

Припомняме, на 18 февруари Апелативния специализиран наказателен съд наложи спрямо Пламен Георгиев, бивш член на Комисията по хазарта най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тогава на Тодор Марков, който е член на същата комисия, му беше определена мярка „домашен арест“.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства – обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта – бизнесменът Борис Бекяров.

В ареста се намира и бившият председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев. Предпоследният шеф на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лв., тъй като е оказал съдействие на разследващите органи.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Москва: Германия използва „хакерски митове“, за да разруши връзките с Русия

Русия обвини Германия в сряда, че използва неоснователни митове...

Новият затвор в Самораново остави селото без вода

Дупнишкото село Самораново вече два дни се сблъсква със...

Ивайло Вълчев оглави евролистата на ИТН

Ивайло Вълчев ще води листата на ИТН с кандидати...

Търговците пропищяха от крадци

Българската ритейл асоциация (БРА) - търговците на дребно с...

Почина шефът на пропагандата на Северна Корея

Той е служил на три поколения лидери

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg