https://www.gerb.bg/bg

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

Снимка: GettyImages

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи на ГКПП „Калафат“ откриха общо 62 сирийски граждани, скрити в две тежкотоварни превозни средства, при опит да влязат нелегално в Румъния. Това съобщават от БТА.

При проверка на товарен камион, управляван от 33-годишен литовски гражданин, във вътрешността на ремаркето в специален тайник с дървени панели са открити 33 души. От тях 31 са мъже и две – жени. На камиона е била направена физическа проверка въз основа на анализ на риска и в сътрудничество с българските гранични полицаи и митничари. Откритите нелегални пътници не са носели документи за самоличност, но са заявили, че са сирийски граждани. Шофьорът на камиона посочи, че превозното средство е било натоварено в София. Той не участвал в товаренето на стоката от торби с пръст за цветя и декоративни кори. Стоката е била предназначена за Унгария.

При отделен случай в камиона на 48-годишен турски гражданин, превозвал мебели по маршрута Турция-Германия, румънските гранични служители са открили 29 души – 27 мъже и две жени. Те също са твърдели, че са сирийски граждани. Мигрантите посочват още, че са се качили в камиона на паркинг в София.

62-та нелегални мигранти, шофьорите и превозните средства са предадени на българските власти за продължаване на разследването. На турския шофьор е наложена забрана за влизане на територията на Румъния за период от 5 години.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Манфред Вебер призова Шолц и Макрон да подкрепят Урсула фон дер Лайен

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП), Манфред Вебер, призова...

Тежко поражение за коалицията на Шолц на евроизборите в Германия

Германията е страната, която ще излъчи най-много евродепутати в...

Отводи отложиха дисциплинарката срещу шефа на Военно-окръжна прокуратура – София

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) (изпълняваща функциите...

Белгийският премиер подава оставка

Белгийският лидер Александър Де Кроо каза, че ще бъде...

Канада праща нова порция военна помощ на Украйна

Канада планира скоро да започне изпращането на около 2000...

Русия обяви за издирване бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко

Русия добави бившия украински премиер Юлия Тимошенко в списъка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg