https://www.gerb.bg/bg

Сандов не вижда друга възможна коалиция в това НС

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Emrah Doğru

Няма казус „Македония“, а решението за евентуално вдигане на ветото зависи единствено от парламента. Това заяви в студиото на Нова телевизия вицепремиелът и екоминистър Борислав Сандов.

Според него няма логично обяснение за действията за излизане от коалицията на ИТН. Трифонов принуди министрите на ИТН да напуснат правителството. Емоциите са избуяли, по думите му, но и не е коректно да се експлоатира темата за РСМ по този начин. Няма никакво доказателство, че премиерът Кирил Петков има намерение да промени политиката по отношение на Република Северна Македония, а е нормално при всички срещи с външни партньори да се посочва постигнатия напредък, обясни още Сандов.

Демократична България“ е последователна в политиката и действията си. Това е единственото възможно правителство в момента, в една доста трудна ситуация, предизвикана от външни фактори„, продължи Сандов.

Коалицията не купува, нито увещава депутати, а кабинетът трябва да покаже цялата картина и да остави НС да вземе правилното решение, според съвестта на депутатите.

Страната ни е в тежко положение, особено заради външните кризи„, коментира вицепремиерът. Според него едни избори в момента ще поставят пред риск цялото бъдеще на страната, тъй като пак под влияние на емоциите, може да се гласува за партии и политици, които да променят стратегическата ориентация на страната.

Рискът е и за сериозно навлизане на интересите на един, искащ да бъде император като Петър Велики, който не знаем дали няма да си позволи да агресира и върху още някоя страна. Много сериозен е рискът, ако при бъдещи избори се образува мнозинство, което смени цивилизационно посоката на България и се опита да я тласне извън ЕС и НАТО. Виждам такъв риск„, каза Сандов.

Попитан дали е възможно Асен Василев да стане премиер, Сандов каза: „Това е разговор, който трябва да се проведе в рамките на коалицията. Не изключвам разговори и с ИТН„.

Вероятно има начин правителството да бъде подобрено, смята Сандов, който не вижда в рамките на това Народно събрание друга коалиция, освен съществуващата. „Или намалена с една от партиите, но подсилена с депутати, избрани от същата тази партия„, каза Сандов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

След войната само една трета от украинските бежанци ще се върнат в Украйна

Само една трета от украинските бежанци ще се върнат...

Ресторантьорите се оплакаха от терор от „Спаси София“

Задръстванията по бул. "Патриарх Евтимий" стигат до Попа надолу...

Двама младежи вилняха в Спешното в Перник

Тийнейджърите са задържани за хулиганство

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg