https://www.gerb.bg/bg

Радев: Цените и скандалите растат, а управляващите се окопават във властта

Румен Радев, снимка: „168 часа“

Управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите – за да се окопаят във властта. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Неделино, където открива 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Държавният глава изтъкна, че това отклонява страната ни от демократичния път на развитие и от принципите на европейската политика.

Във връзка с подадената от главния секретар на МВР оставка след искането за отстраняването му от страна на вътрешния министър Калин Стоянов, което Радев отказа да изпълни, президентът коментира, че уважава мотивите на Петър Тодоров. Той го определи като достоен професионалист, който бил принуден да напусне поста си от управляващите, които искали да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за частнопартийни и дори лични цели.

Виждаме от това, което става в момента с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ)„, допълни Радев.

Помолен да коментира номинацията за главсек на МВР на досегашния зам.-главен секретар Живко Коцев президентът заяви, че първо трябва да се запознае с кадровата справка в предложението на правителството и да си направи анализ, преди да изказва мнение.

Във връзка с предвидените законови промени за ограничаване на президентските правомощия Румен Радев изтъкна: Няма абсолютно никакво значение какво говори акад. Денков. Важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.“

По думите му е все по-ясно за всички, че държавата се управлява задкулисно. Държавният глава допълни, че затова държавата не чува гласа на хората и по отношение на националния празник.

На Шипка аз заявих, че 3-ти март е червената линия на народното търпение и ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства, с всички демократични средства и ако се наложи – с всенародно допитване„, подчерта Радев.

Според него признанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че застреляния наскоро Алексей Петров има принос в „сглобката“ на правителството е доказателство за твърдението му, че страната се управлява задкулисно. „А когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба. И както вече заявих и друг път – когато държавата е слаба, мафията е силна„, посочи още президентът.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Иранските държавни медии използват израза "твърдо кацане", за да...

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Атентатът срещу Фицо – политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви,...

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за...

Тялото на още един заложник е открито в Газа

Това е станало при операция на израелската армия

АПИ прекрати договора с „Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД за събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" ЕАД...

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в Хърватия

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в северозападна Хърватия...

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

МВР отчита трайно намаляване на миграционния натиск

МВР отчита трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg