https://www.gerb.bg/bg

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Снимка: iStock

Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за производство, преработване, придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества. Това показва ежемесечният анализ на данните за работата на междуведомствено звено между прокуратурата и МВР.

Съобщенията от страна на МВР за арести на граждани с малки количества канабис са почти ежедневни. През април са влезли в сила 358 съдебни акта за престъпления, свързани с наркотични вещества.

Извършени са 462 полицейски операции за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, като са разкрити и 8 лаборатории/площи за производство и отглеждане на наркотични вещества.

Допълнително, през април са образувани 771 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица за престъпления, свързани с производство, държане и разпространение на наркотични вещества, и 153 досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция.

Сред по-характерните случаи е разследването за близо 403 кг. хероин, открити на 20 април при проверка на ГКПП Капитан Андреево тир от Турция. В средата на април бяха проведени и проверки за наркотични вещества в районите около училищата в гр. София. 295 лица бяха проверени за притежание на наркотични вещества и субстанции, като са образувани 39 досъдебни производства.

Само днес от МВР Бургас и Варна съобщават за три случая на арести за притежание на малки количества метилфентанил и марихуана.

Задържаха четирима души, на 20, 22, 25 и 50 години, за притежание на наркотици във Варненско. Те вече са известни на МВР. При проверка полицейски екип е открил и иззел 2-метилфентанил и марихуана. Образувани са досъдебни производства, като престъплението е докладвано на прокуратурата.

Вчера около 8.30 ч. служители от Районно управление – Айтос са извършили проверка в жилище на ул. „Чудните скали“. В дома на 27-годишния мъж те са намерили и иззели два пълнителя с веществото „ННС“, реагирало при направения полеви наркотест на марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Същият ден е задържан и 40-годишен криминално проявен мъж от Средец за притежание на канабис, по данни на ОДМВР – Бургас. Около 22.15 ч. на ул. „Васил Коларов“ служители от Районно управление – Средец са извършили личен обиск на местен жител, като намерили и иззели стъклен буркан с глави суха зелена тревна маса с общо тегло 9 гр., потвърдена като канабис. По случая е образувано бързо производство.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Румен Радев: Трябват законодателни промени за по-бързото закупуване на безпилотни системи (СНИМКИ)

Необходими са промени в българското законодателство, които да ускорят...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младеж опита да прекара кокаин за 730 хил. лв. през Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 22-годишен младеж, опитал да пренесе...

Поляк е задържан за нападение над премиера на Дания

По време на ареста той е бил под въздействието на алкохол и наркотици

Евакуирхаха сградата на Община Чирпан

В местната администрация са открити стари боеприпаси

Симеон Дянков вижда кабинет с премиер Бойко Борисов

Народът показа, че не иска следващи поредни избори, а...

Националната коалиционна партия печели евроизборите във Финландия

Националната коалиционна партия и Левият алианс ще бъдат най-многочислените финландски партии...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg