https://www.gerb.bg/bg

ПЪРВО В NEWS24sofia.eu TV! Доведения брат на Георги Семерджиев – Николай Огнянов остава в ареста за постоянно, реши съда (СНИМКИ/ВИДЕО

Софийският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Николай Огнянов, за който се твърди, че е доведен брат на оставения за постоянно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, при която загинаха две жени в София, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

ИА News24sofia.eu припомня, че 26-годишният Николай Огнянов е задържан в петък, след като при проверка на пътя е установено, че шофира под влияние на алкохол. Дрегерът е отчел 2,3 промила алкохол в кръвта. Два дни по-рано стана и катастрофата на булевардите „Черни връх” и „Арсеналски”, която предизвика Семерджиев.

В началото на делото адвокатът на обвиняемия Ивайло Мончев поиска да не се дава ход на делото и помоли съдията за 10 минути почивка, за да се запознае с него. Мончев поиска в залата да бъдат допуснати свидетел по делото, а също и публика — жената, от която обвиняемия има дете — Мадлен Ангелова и негов приятел. Съдията се съгласи.

Свидетелят Христомир Владимиров заяви, че познава обвиняемия от 6 години и са близки приятели.

Детето му е на 3 години. Грижат се за него и Николай, и Мадлен. За огромно съжаление в дните, в които го няма, аз съм в тях да помагам, и съм пряк свидетел, че детето постоянно плаче”, каза мъжа в съдебна зала.

Стана ясно, че Огнянов работи от години и има постоянен трудов договор.

Обвинението настоя, че Огнянов трябва да бъде задържан под стража, както и че съществува реална висока обществена опасност той да извърши и друго престъпление. От доказателствата по делото стана ясно, че той е имал в кръвта си над 3,16 промила алкохол, както и че са се създали предпоставки за ПТП. Защитата твърди, че той е карал с 1,2 промила алкохол, което не е чак толкова голямо престъпление.

Подзащитният ми е неосъждан, той е с изградени навици — от 8 години работи на трудов договор, има жена, макар и без сключен граждански брак, и малко дете, за което се грижи, има адрес, на който живее и няма да се укрие. Няма съпротива при задържане, няма ПТП, просто са го спрели”, каза адвокатът.

Не бива мярката за неотклонение да се превръща в санкция и начин за натиск”, заяви още той и поиска от съдията мярка за неотклонение „подписка”.

Пред съда обвиняемият също поиска по-лека мярка за неотклонение и обеща да се явява, винаги, когато бъде призован.

Присъстващите в съдебната зала негови близки твърдят, че той няма нищо общо с Георги Семерджиев. На въпрос към прокурор Йоана Ралякова дали двамата имат общо, тя подчерта, че няма данни за роднинска връзка между двамата.

В крайна сметка Районният съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Огнянов, оставяйки го в ареста. Той има тридневен срок да обжалва.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка; nikolay.ognyanov.75, Facebok
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев увери „Прозрачност без граници“ в провеждането на честни избори

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство...

След войната само една трета от украинските бежанци ще се върнат в Украйна

Само една трета от украинските бежанци ще се върнат...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Хеликоптер, превозващ иранския президент, претърпя инцидент (ОБНОВЕНА)

Хеликоптер, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял "твърдо...

МС обнови състава на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Министерският съвет смени девет представители на държавата в Националния...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg