https://www.gerb.bg/bg

МС обнови състава на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Снимка: Тодор Стефанов, Информационна агенция News24sofia.eu

Министерският съвет смени девет представители на държавата в Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие (НСПЗДН). Това съобщиха от правителствената пресслужба

Актуализацията в състава на Съвета е свързана с промените в структурата на Министерския съвет след назначаването на служебното правителство от 9 април 2024 г. Тя бе необходима предпоставка за провеждането на заседания на Националния съвет.

Служебните министри на правосъдието Мария Павлова, на труда и социалната политика Ивайло Иванов, на здравеопазването др Галя Кондева-Мънкова, на младежта и спорта Георги Глушков, както и новият изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) Веселин Кожухаров вече са основни членове на НСПЗДН.

Освен това са сменени и заместниците от три министерства и АСП, които са резервни членове на Съвета. От Министерството на правосъдието влиза Спаска Кинчева, от Министерството на труда и социалната политика – Лазар Лазаров, от Министерството на здравеопазването – Добромира Карева, от АСП – Анна Ананиева.

С решение от 19 април т.г. кабинетът определи заместник министър-председателя и министър на финансите Людмила Петкова за председател на Националния съвет.

Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие е специализиран, постоянно действащ, колективен и консултативен орган към Министерския съвет за осъществяване на държавната политика за противодействие на домашното насилие. Той координира, наблюдава и оценява политиките и мерките, предприемани от ангажираните институции.

За да се подчертае публичният ангажимент на държавата към проблемите с домашното насилие и да се гарантира ефективното взаимодействие между компетентните органи, е предвидено Националният съвет да бъде ръководен от заместник министър-председател, а в състава му да влизат министри и ръководни представители на други институции.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар в Русия уби трима

Инцидентът е станал в Уляновск

Военните в Украйна могат да останат без заплати още през септември

Военните в Украйна рискуват да останат без заплати още...

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ ни дават 1.5 млн. долара за проект за енергиен коридор Изток-Запад

В присъствието на министър-председателя и външен министър Димитър Главчев,...

Премиерът на Германия все още гледал телевизор с кинескоп

Олаф Шолц ползва един и същи портфейл от 40 години

Ново проучване дава 2% преднина на Тръмп срещу Камала Харис

Според ново национално проучване на университета Quinnipiac за президентските...

Русия: Обвиненията в киберпрестъпления срещу руснаци са пропаганда на САЩ

Обвиненията в киберпрестъпления срещу руснаците са част от пропагандната кампания...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg