https://www.gerb.bg/bg

Първо в News24sofia.eu! Строителна ограда вече пази МОЧА (СНИМКИ/ВИДЕО)

Строителна ограда започнаха да изграждат около Паметника на съветската армия – известен сред софиянци като МОЧА – Мемориал на окупационната червена армия. Това научи първо Информационна агенция News24sofia.eu от хора, които пазят монумента.

От News24sofia.eu припомняме, че след като цяла нощ пазителите на паметника от „Левицата“ подсилени от привърженици и на „Възраждане“ и на БСП, които подкрепиха акцията, очакваха агитка на футболния отбор „Левски“ отново да ги нападне и останаха удовлетворени от това, че полицията ги пази засилено, тази сутрин бяха изненадани от обикновени работници, които започнаха да поставят традиционната ограда.

Снимка: БГНЕС

Полицията се готви да изпълни заповедта на правителството на ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС да загради паметника и да махне палатковия лагер преди разрушаването. Идвайте„!, зове на живо в мрежата Мая Манолова своите привърженици в социалните мрежи, видя още News24sofia.eu.

Лидерът на Възраждане Костадинов също отправя призиви за национална подкрепа. Явно той в момента вече не е на място, след като вчера вечерта беше на палатковия лагер и публикува снимка като доказателство заедно със своите депутати. И според Костадинов вчера е имало опит да има сблъсъци, но той е бил провален. Сега, според него идва ред и на поръчителите на провокацията.

Снимка: БГНЕС

Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече! Фашистите трябва да бъдат спрени! Фашизмът няма да мине през България за втори път!“

На видеата публикувани в профила на Мая Манолова се виждат около 10-тина поддръжници на инициативата за запазване на МОЧА. Плътен кордон полицаи осигурява поставянето на самата ограда, като на този етап не е ясно от коя страна ще остане Мая Манолова.

Снимка: БГНЕС

Мая Манолова във видео заявява своето възмущение от това, че органите на реда не са им представили никакъв документ за законността на оградата и на това, което вършат. Органите, които са на място, им показали само писмо от областния управител.

Манолова е възмутена и от това, че точно Трайчо Трайков, за когото била гласувала на предходните избори, води такива действия. Той е жалък, повтори няколко пъти Манолова, припомняйки, че районният кмет не е имал нищо против протестите на Орлов мост 2020 г.

Стана ясно, че „Левицата“ има и съгласувателно писмо за нови 14 дни за протест с палатки, тенти, маси и столове на МОЧА. Къде обаче ще бъдат разположени те – това все още не се знае.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изригна вулканът Ибу в Индонезия, наводнения взеха жертви (ВИДЕО)

Вулканът Ибу в Индонезия изригна в понеделник сутринта, изхвърляйки стълбове...

МВР безсрочно, но усилено следи движението по пътищата

От МВР съобщават тази сутрин, че започват "специализирана полицейска...

Изплащат украинската помощ за земеделците до края на месеца

Продължава изплащането на т.нар. "украинска помощ" на земеделските производители,...

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg