https://www.gerb.bg/bg

Петков: Новият служебен кабинет да не прави агитация и да контролира хартията

Снимка: архив пресцентър Министерски съвет

Новият-стар (почти) служебен кабинет да не се меси в предизборната кампания, а да се фокусира върху честното провеждане на изборите, което е поставено под риск заради промените в Изборния кодекс, върнали възможността за гласуване с хартиена бюлетина.

Това призова на прощаване в последния ден от живота на 48-я парламент съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Най-важното нещо, което служебният кабинет трябва да направи, е изборите да са честни. Това предизвикателство сега става много по-голямо с хартиената бюлетина. Изцяло призовавам, особено МВР, този път да си свърши работата безупречно, защото българите разчитат на едни честни избори„, заяви Петков.

И изрично подчерта: „Второто нещо – държавата да функционира нормално. И третото нещо, което е много важно – да застава (служебният кабинет) на неутрален терен, да няма министри, които взимат страна в политическата дискусия, те имат да свършат своята работа.“

Като цяло с известно разочарование гледа на работата на парламента в последните месеци последният редовен премиер – народните представители не били приели важни закони по Плана за възстановяване и устойчивост, като за сметка на това била върната хартията в изборния процес.

Но не всичко било негатив – стигнало се е до „голямото обединение„. „Не трябва да се отчайваме, сега идва времето на голямото обединение. Това, което аз го казвам – на „добрите сили“. На хора с кауза, които казват – няма да чакаме повече спасител, трябва да се обединим заедно, да направим една нова вълна на надежда„, не липсваше оптимизъм в думите на Петков.

В момента се водят разговори с формации – политически и граждански, като „Правосъдие за всеки“, „Спаси София“ и т.н., преповтори думите си преди дни той. Не отговори на въпрос обаче дали отлъчения от БСП Явор Божанков ще влезе в листите за изборите на 2 април.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

Мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово

40-годишен мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово, съобщава БНТ. Инцидентът...

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

Жените в японската армия намаляват заради вълна от случаи на сексуален тормоз

След години на постоянен растеж броят на жените, кандидатстващи за...

Двама младежи вилняха в Спешното в Перник

Тийнейджърите са задържани за хулиганство

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg