https://www.gerb.bg/bg

Нови скандални разкрития за жестокото убийство в софийския квартал „Драгалевци“ (СНИМКИ)

Снимка: БТА

54-годишната Красимира Трифонова, дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд, е тъщата, която бе задържана за жестокото убийство на своя зет в София, съобщиха БНТ и bTV. Тя и 33-годишната й дъщеря Габриела Славова-Пеева, която също е обвиняема, влязоха в Софийския градски съд с качулки и маски на лицата, за да бъдат определени мерките им за неотклонение.

Адвокатите на двете поискаха заседанието да бъде при закрити врата, тъй като майката е обществено известна личност, както и да не бъдат изнасяни факти и обстоятелства около личния живот на двете обвиняеми.

Срещу майката и дъщерята са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев – съпруг на Габриела. То е извършено на 18 януари около 21,20 ч. наквартал „Изгрев“ в столичния квартал „Изгрев“. Пеев е седял на шофьорското място в лек автомобил, като от задната седалка 54-годишната му тъща Красимира е стискала шията му, докато 33-годишната му съпруга го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на 44-годишния мъж е настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа „Алеко“. Според разследващите двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела Пеева, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е и причината за жестокото престъпление. 33-годишната Габриела в момента е в майчинство с второто си дете. Тя работи в Община Бургас. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето. По неофициална информация на bTV освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат.

Справка на Информационна агенция News24sofia.eu в сайта на Община Бургас показа, че Габриела Славова е началник на отдел „Превенции и младежки политики“. Оказа се обаче, че младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на „Продължаваме промяната“ за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г. Славова е под номер 12, а в сайта на ПП е публикувана и снимката й в публикация от 7 ноември с.г. заПредприемчивите лица на промяната в Бургас„. 

Снимка: Скрийншот/“Продължаваме промяната“

Сестрата на Пейо – Милена Й. заяви пред БНТ, че тя и близките й имат обяснение за всичко, но то ще стане ясно по време на делото. Жената каза също, че по препоръка на полицията не може да коментира повече за случая. Лаконичен беше и баща им. 

Имаме всякакви обяснения, но не контактуваме с медиите. Изчакваме всичко да излезе официално – от полицията и съдебната система„, каза Орлин Пеев. 

Софийският градски съд реши, че 54-годишната Трифонова остава за постоянно в ареста, но за 33-годишната Габриела бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. 

Мотивите са най-различни„, заяви адвокатката на майката Велика Андонова. От прокуратурата не дадоха коментар пред медиите. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Снимка: БТА

През 2010 година Красимира Трифонова подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу посланика ни в Тайланд Камен Величков, като го обвини в сексуален тормоз. Тогава стана ясно, че конфликтът между двамата датирал още от 2008 г., веднага след пристигането на Величков в екзотичната държава. Там той заварил Трифонова, която е консул, да управлява сама мисията ни и дори се представя за посланик.

Красимира Трифонова пристигнала в Тайланд през 2007 г. и работила с предшественика на Величков – Мима Николова. С новия посланик обаче не се спогодили и във МВнР започнали да валят оплаквания и от двете страни. 

Заради скандала тогавашният министър на външните работи Николай Младенов подписа заповед за дисциплинарно наказание и предсрочно прекрати мандата на Камен Величков. През май 2011 г. Комисията за защита от дискриминация отхвърли жалбата на Трифонова, тъй като всичките твърдения в нея били неоснователни и недоказани. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изригна вулканът Ибу в Индонезия, наводнения взеха жертви (ВИДЕО)

Вулканът Ибу в Индонезия изригна в понеделник сутринта, изхвърляйки стълбове...

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Главчев увери „Прозрачност без граници“ в провеждането на честни избори

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство...

Великобритания обвини 3 души в подпомагане на чужди разнувателни служби

Великобритания обвини трима мъже в предполагаемо подпомагане на разузнавателните...

Геолог разкри мистерията около пейзажа зад портрета на Мона Лиза

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg