https://www.gerb.bg/bg

Нинова празнува победа над „модела ГЕРБ“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Успех на БСП на първия тур на местните избори и край на „модела ГЕРБ“. Това отчете на брифинг след края на изборната вечер председателят на БСП Корнелия Нинова.

Имаме няколко добри новини. Целта, която си поставихме на тези избори, е да се разгради „моделът ГЕРБ“ в местната власт и да започне промяната отдолу нагоре. Както виждате, напът сме тази цел да я осъществим, най-яркият пример е в София (според всички екзитполове Ваня Григорова, подкрепена от БСП, отива на втори тур с Васил Терзиев от ПП/ДБ/СС – бел.ред.)„, оптимист бе Нинова, която даде брифинг в партийната централа на „Позитано“ 20.

На въпрос защо не е била редом до Ваня Григорова, дала брифинг малко по-рано след изборния си успех, соцлидерът отсече – тя, заедно с ръководството на партията са събирали и анализирали информация за представянето на партията в цялата страна.

Във връзка сме със софийската организация, с Иван Таков (председател на БСП-София – бел.ред.), всичко уточнихме, но все пак ние тук ние носим отговорност за БСП в цялата държава„, отговори ни тя и призова – партията стои изцяло зад Ваня Григорова и не следва да се търси втори план в цялата ситуация.

Освен София – Русе, Разград, Силистра, както и няколко десетки „средно големи общини“ – в това в резюме по думите на Корнелия Нинова, макар и по предварителна информация, е успехът на местния вот, който отчита партията столетница.

Почти навсякъде, разбира се, по предварителна информация, вотът за партийните листи е повишен спрямо предните избори. Т.е. БСП се връща в местната власт с повишено доверие.“

Като успех Нинова отчете и това, че скандалът, разразил се около машините за гласуване, не е повлиял на активността на изборите и посочи (също както и редица политически лица по-рано), че следва да се преразгледа Изборния кодекс.

БСП по места, ако не е на втори тур, ще бъде противник на ГЕРБ, добави тя.

А по въпроса за бъдещето на т.нар. „некоалиция“ лидерът на БСП бе иронична: „4 месеца е този сеир, 4 месеца си играят на опозиция едни на други и все си стоят заедно..

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при тежката катастрофа в Пловдив

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция

Киберпрестъпленията от чужденци в Германия са се увеличили с 28% през 2023 г.

Киберпрестъпленията от чуждестранни извършители в Германия са се увеличили...

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на СРП

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура,...

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg