Никола Минчев: БСП се връща в лагера на статуквото

За правителство на малцинството трябват предпоставки

Views 14325
0 0
Снима: архив БГНЕС

Машинното гласуване намали контролирания вот и недействителните гласове – срещу тези факти нашите опоненти нямат аргументи. С връщането на хартиената бюлетина се унищожиха машините, които от своя страна вече са просто принтери. Това заяви бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев пред БНТ.

По думите му след приемането на промените в Изборния кодекс партията вече се е отказала от идеята за предлагане на правителство на малцинството.

В най-новата ни история нямаме съществувало правителство на малцинството. За да се предприемат някакви стъпки в тази посока, трябваше да имаме предпоставки„, каза Минчев. Той даде и оценка на бившите си коалиционни партньори от БСП, които, по думите му, се връщат назад в лагера на статуквото: „В правителството, в което бяхме заедно, бяхме реформатори. С тези промени в Изборния кодекс, вече БСП направи крачка назад„.

Минчев коментира и идеята за експертен кабинет на ГЕРБ: „Това си е същата партия, която не се е променила изобщо. Решението за Шенген доказва, че ГЕРБ не успя да промени и България в последните години. В този дълъг период от време не наваксахме изоставането си от нашите партньори, с които влязохме заедно в процеса на евроинтеграция„.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ДПС готови на разговор с ГЕРБ за кабинет

Не ни приемат в Шенген заради политическата криза