https://www.gerb.bg/bg

„Не на войната“ и „Путин е убиец“ пред президентството (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=l71WLYbGJ4Q

Акция пред сградата на президентстката администрация в София се обяви против войната в Украйна и издигна плакати: „Путин е убиец“.

Близо 200 души са на протест пред сградата на президентството в София. Хората излязоха на акция в защита на Украйна и украинските граждани от войната, която обяви руският президент Владимир Путин. Голяма част от присъстващите са украинци, живеещи в България, има и такива, които имат роднини в нападнатата от Путин държава.

Всички те настояват за спиране на инвазията. За да изкажат пълната си подкрепа и солидарност към Украйна, протестиращите издигнат и плакати с надписи: „Не на войната“ и „Путин е убиец“.

Голяма част от събралите се демонстранти изразиха готовност да помогнат на бежанците, които ще потърсят убежище в страната ни, с подслон.

Днес, на 26 февруари, събота, от 16:00 ч. Амнести Интернешънъл България организира мирна акция на солидарност пред украинското посолство в София (жк. Овча Купел, ул. „Боряна“ 29) в реакция на руската военна инвазия в Украйна.

Войната носи ужас, който не може да бъде оправдан от нито една цел, пишат от „Амнести Интернешънъл“ и призовават за зачитане на международното хуманитарно право и правата на човека в Украйна. Първи приоритет трябва да бъде защитата на цивилното население. Това е законово задължение на всички страни, се казва в съобщение от международната организация.

Най-новият анализ, извършен от отдела за кризисно наблюдение на Амнести Интернешънъл, показва, че на 24 февруари Русия е нанесла безразборни удари срещу цивилни зони в Украйна, включително в близост до болнична сграда във Вухледар. Генералният секретар на Амнести Интернешънъл Агнес Каламар заяви, че руската армия демонстрира явно пренебрежение към живота на цивилни граждани с употребата на балистични ракети и други широкомащабни експлозивни оръжия в гъстонаселени области.

Видео: Анастасия Продански
Снимка: Владимир Христовски
Снимка: Владимир Христовски

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Иранските държавни медии използват израза "твърдо кацане", за да...

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

1/4 от българите още не са решили за кого ще гласуват

Близо една четвърт от гласуващите по принцип избиратели все...

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все...

Володин: Украйна рискува да въвлече Запада в голяма война с Русия

Председателят на долната камара на руския парламент предупреди, че...

МС обнови състава на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Министерският съвет смени девет представители на държавата в Националния...

Байдън отделя 1 млрд. долара за оръжейни доставки за Израел

Администрацията на американския президент Джо Байдън е уведомила Конгреса,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg