https://www.gerb.bg/bg

Георги Семерджиев се сдоби с 3 обвинения, мярка му се гледа днес (ВИДЕО)

Прокурор Христо Кръстев от Софийска градска прокуратура, снимка: БГНЕС

Общо 3 са престъпленията, по които е обвинен Георги Семерджиев, който предизвика тежката катастрофа в центъра на София преди дни, при която останките от колата му убиха две млади жени.

На първо място той е привлечен за пътно-транспортно произшествие, което представлява особено тежък случай във връзка с това, че е предизвикана смъртта на две млади жени и във връзка с това, че е нарушил множество правила от Закона за движение по пътищата. Във връзка с това обвинение се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години„, каза прокурор Христо Кръстев от Софийска градска прокуратура.

Второто обвинение е управление на моторно превозно средство под влиянието на наркотични вещества, като в кръвта на обвиняемия са установени амфетамин и метаамфетамин. Тук законодателят предвижда затвор от 1 до 3 години.

Следва да се отбележи обаче, че второто обвинение не е за нощта на жестокия инцидент, а става въпрос за 10 юни, когато Семерджиев е бил спрян от екип на КАТ, тестван за наркотици, арестуван, но в последствие избягал.

На трето място Семерджиев трябва да отговаря пред Темида за това, че е използвал фалшив швейцарски документ (шофьорска книжка), за което го грози пък наказание до 8 години зад решетките. Към момента пък се чакат резултатите от кръвната проба на задържания, взета обаче няколко дни след катастрофата.

Може да се предложи, че полицейски служители са нарушавали свои служебни задължения, разпоредена е проверка, за да се установи дали полицейски служители са помагали на обвиняемия за прикриване на други извършени от него престъпления, а именно управление на МПС без да е правоспособен, както и дали са му помогнали да се укрие след тежкото ПТП„, добави прокурор Кръстев.

От държавното обвинение се въздържаха да коментират конкретни доказателства по делото. Те обаче ще бъдат оповестени при разглеждането на мярката за неотклонение на Семерджиев по-късно днес.

Припомняме, в късната вечер на 5-ти юли шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от мястото и се укрива до ранния следобед. На следващия ден той бе задържан. Ден по-късно на 7 юли, срещу него вече бе повдигнато обвинение. Същевременно стана ясно, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след причинената от него катастрофа. Тази тежък инцидент освен гражданско възмущение, вдигна и органите на МВР на крак. Същевременно на извънреден брифинг в Министерски съвет, вътрешният министър Бойко Рашков обяви безсрочна ударна акция срещу дрогирани водачи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Атентатът срещу Роберт Фицо – общоевропейски симптом?

Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски...

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Утре излиза ДВ със Закона за хазарта, забраната на рекламата в сила от петък

Утре в Държавен вестник ще излязат последните промени, направени...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово

40-годишен мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово, съобщава БНТ. Инцидентът...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg