https://www.gerb.bg/bg

Дейвид Камерън: Усещането е като 1930 г., но злото – Путин, не може да спечели

Снимка: EPA/MOHAMED HOSSAM

Усещането е като 30-те години на миналия век, но с руския лидер Владимир Путин, който играе ролята на Хитлер, каза външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън пред POLITICO.

Войната в Украйна остава „абсолютен приоритет номер едно“ за Камерън, каза той по време на интервю на Световния икономически форум в Давос.

Това е предизвикателството за нашето поколение„, каза Камерън.

Това е като да бъдем външни министри или лидери в Европа през 30-те години на миналия век, не трябва да умилостивяваме Путин. Трябва да се противопоставим на злото, което представлява неговата инвазия.“

Забележките на бившия министър-председател на Обединеното кралство идват, докато Западът се бори да поддържа Украйна с оборудвана и с високотехнологични оръжия, за да отблъсне пълномащабното нахлуване на Русия, като същевременно се подготвя за потенциалното завръщане на натовския скептик Доналд Тръмп в Белия дом.

Едно нещо, което можем да направим, е да демонстрираме през тази година, че Путин не печели„, каза Камерън.

Войната на Израел срещу Хамас

Обръщайки се към войната на Израел срещу Хамас в Близкия изток, Камерън защити отказа на Великобритания да призове за незабавно прекратяване на огъня, докато израелските отбранителни сили бомбардират палестинците в ивицата Газа.

Мисля, че това просто нямаше да проработи, защото ако искате решение с две държави, ако искате устойчиво прекратяване на огъня, не можете да поискате от израелците да имат решение с две държави с хората, извършили атаката на 7 октомври да командват в Газа и да са все още способни да изстрелват ракети„.

Камерън коментира, че се чувства „дълбоко развълнуван“ от страданието и на двете страни в конфликта. „Бях в кибуц в южната част на Израел и видях резултатите от случилото се на 7 октомври и това е истински ужас„.

Слушах също разкази на служители на британското посолство в Кайро, които идват от Газа и какво са видели, какво са преживели и близките, които са загубили, и членовете на семейството, които са видели убити„, добави Камерън. „Животът си е живот. Съчувствам много за това, но аз съм много практичен човек и искам да знам как да сложим край на това?“

Камерън също така остави отворена вратата за бъдещи въздушни удари срещу подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен, които атакуваха търговски и западни военноморски кораби в Червено море, което доведе до голям отговор с бомбардировка от съюзническа коалиция миналата седмица.

Мисля, че в крайна сметка е важно да покажете, че сте готови да последвате думите с действия„, предупреди Камерън хусите, добавяйки, „имайте предвид, когато правите предупреждения, трябва да сте готови да предприемете действия“.

Политически борби в Руанда

На вътрешния фронт Камерън каза, че стои „абсолютно“ зад опитите на премиера Риши Сунак да се справи с миграцията без документи чрез изпращане на търсещи убежище в Руанда.

Камерън защити политиката, въпреки че я описа като „неортодоксално“ и „нестандартно мислене„. Запитан дали той би измислил политиката, когато беше министър-председател, Камерън каза: „Да, сърцето ми е абсолютно в това„.

След като премина решаващ етап в Камарата на общините в сряда, се очаква законодателството да срещне твърда съпротива в горната камара на Великобритания, Камарата на лордовете.

Разсъждавайки върху завръщането си към политиката на първа линия в сравнение с времето му като министър-председател, Камерън каза, че „това със сигурност ви кара да мислите много за това какво ще кажете за вземането на решения, за опитите да намерите време за обмисляне на решения. Все още е много, много трудно.“

Камерън каза: „Не можете да определите как хората ви виждат„, в отговор на въпрос дали е чувствителен към лична критика.

Спомням си, че веднъж се сблъсках със Стив Бел, карикатуристът на „Гардиън“ и казах: „Защо винаги ме изобразявате с този вид презерватив на главата? Какво съм направил, за да заслужа това?“ И той избухна в смях и каза: „О, просто си прекалено гладък.“ Странен начин да го кажем, но ето ни. В тази работа трябва да се справяш и с грубото, и с гладкото„, каза Камерън.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

В Тбилиси протестиращи изгориха руския флаг

В събота вечерта протестиращи в Тбилиси демонстративно изгориха руското знаме и...

Иззеха общо 40 000 къса цигари без бандерол във Видинско

Водачите по двата отделни случая са арестувани

Социалните работници недоволни от увеличението на заплатите си

Настояват за второ повишение и заплашват с протести

Украйна ударно внася ток от пет европейски страни

Украйна планира рекорден внос на електроенергия от пет европейски...

Американец хванал жена си да слага отрова в кафето му

Осъдиха на три години условно жена, опитала се да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg