https://www.gerb.bg/bg

Американец хванал жена си да слага отрова в кафето му

Снимка: Stock by Getty Images

Осъдиха на три години условно жена, опитала се да убие съпруга си, като отрови кафето му, предаде CNN.

Пострадалият – Роби Джонсън – обяснил пред детективите, че е използвал ленти за тестване на басейна и така е установил, че каната му за кафе „показва високи нива на хлор“. След това е поставил скрити камери, които според информацията, са уловили Мелъди Джонсън да налива белина в контейнер и да излива съдържанието на този контейнер в кафеварката.

Мелъди Феликано Джонсън, от Аризона, първоначално беше обвинена в опит за убийство първа степен, но през април се призна за виновна по две по-леки обвинения за добавяне на отрова или вредно вещество към храна или напитки.

Осъдената можеше да получи максимум 2 години затвор за всяко обвинение. Адвокатът й поиска присъдата да бъде изтърпяна, като каза, че Джонсън вече е прекарала близо година в затвора поради невъзможността й да плати гаранция от 250 000 долара. Присъдата й включваше и психотерапия.

Съдия Хавиер Чон-Лопес отбеляза, че дори жертвата, нейният съпруг, е казал на съда, че не иска жена му да свърши в затвора.

Според криминален доклад Роби Джонсън е казал пред следователи, че смята, че жена му се е опитвала да го убие, за да получи парите от застраховката живот. Той обяснява, че е усетил „неприятния вкус на кафето си“ през март месец 2023 г.

По времето, когато Мелъди Джонсън се е опитвала да отрови мъжа си, семейството е живеело заедно с детето си, но са били в процес на развод, който все още не е приключил, уточнява адвокатът на осъдената.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

МОН предлага по-голяма зимна за ваканция за сметка на 4 други почивни дни

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерството...

Костадинов: Съдебната реформа отиде в кошчето

Това, че съдебната реформа отиде в коша за боклук...

Системата на Центъра за градска мобилност в София се срина

Системата на Центъра за градска мобилност в София се...

КС отмени съдебната реформа и се раздели за правомощията на президента

Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело...

Парламентът даде мандат за ускоряване приемане на еврото в България

Депутатите приеха проект на решение за ускоряване и завършване...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Папа Фрнациск зове за олимпийско примирие

Папа Франциск изрази надежда, че Олимпийските игри в Париж...

Ранени след израелски въздушен удар в Ливан

Израел отново атакува цели на "Хизбула"

Пожар гори край пазарджишкото село Овчеполци

Пожар гори в землището на пазарджишкото село Овчеполци, предаде БТА. Сигналът...

Атанас Запрянов: Във ВВС има 20% некомплект

Трудно е да се задържат хората на военна служба

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg