https://www.gerb.bg/bg

Държавата иска, но още не може да извади заседналия до Камен бряг кораб

Сериозна неадекватност. Така определи действията на Дирекция „Морска администрация“ министърът на транспорта Христо Алексиев. Именно това е причината и за решението му – считано от днес, 29 септември, поста си освобождава директорът на „Морска администрация“ кап. Живко Петров. На неговото място се назначава кап. Венцислав Иванов.

Христо Алексиев посочи, че се извършват конкретни действия, сформиран е оперативен щаб, включващ всички отговорни институции. След краткото си изказване в обедните часове в сряда той даде специален брифинг в сградата на ведомството.

Не сме пиратска държава, не можем да влезем в този кораб още от първия ден. Нормално е да дадем разумен срок за действие на собственика„. Така коментира неколкодневното забавяне от страна на държавата за изваждането на заседналия край Камен бряг турски товарен кораб министърът на транспорта Христо Алексиев. Той натърти и че няма да позволи саботаж и от страна на администрацията спрямо държавата.

Искам да кажа много ясно – докато съм министър и представител на държавата, няма да позволя саботажи по отношение на държавата, остър бе Алексиев по повод „жълтите“ според него информации, изнесени в медиите.

Погрижил съм се безпроблемната работа по изваждане на кораба да продължи„, увери Алексиев. И преповтори това, което каза в Министерски съвет по-рано – горивото на кораба е източено и няма опасност от замърсяване на околната среда.

Освен това – приоритет е и спасяването на екипажа, ако това се наложи с оглед на лошото време. „Приоритетът ни е човешкият живот„, заяви Алексиев.

Кораб с кран, който да постави допълнителни котви, предстои да влезе на терен. Има общо 5 плана за решаване на ситуацията, работи се и с множество чуждестранни специализирани фирми. Има и вариант евакуацията на азотния тор, който превозва корабът, така че товарът да бъде изнесен и с хеликоптери.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Министерството на спорта обясни защо не финансира Федерацията по вдигане на тежести

Българската федерация по вдигане на тежести продължава да няма...

Володимир Зеленски: Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си

Украинският енергиен сектор загуби значителна част от производството си...

ПП-ДБ заподозряха служебен министър през ББР да купува гласове

В свое участие по БНТ министърът на иновациите и...

Доматите и краставиците по борсите поевтиняват

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) отчита...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg