https://www.gerb.bg/bg

Австралия улеснява имиграцията на квалифицирани работници

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Австралия планира да преразгледа своята имиграционна система, за да ускори приемането на висококвалифицирани работници в страната и да улесни пътя им към постоянно пребиваване, предава „Ройтерс“.

Федералното лейбъристко правителство заяви, че сегашната система, използвана за подбор на квалифицирани мигранти – тест с точки – ще бъде модифицирана, за да идентифицира хората с правилния набор от умения, от който австралийската икономика се нуждае в бъдеще.

„Нашата миграционна система… е счупена. Проваля нашите бизнеси, проваля самите мигранти. И най-важното, проваля австралийците. Това не може да продължава“, каза министърът на вътрешните работи Клеър О’Нийл в реч в Националния пресклуб.

Австралия се състезава със сравними страни, като Канада и Германия, за да привлече по-квалифицирани мигранти, като нарастването на търсенето се усилва заради застаряващото население.

Правителството заяви, че визовият процес за висококвалифицирани професионалисти ще стане по-бърз и лесен, като същевременно ще бъдат предприети стъпки за задържане на чуждестранните студенти.

Притежателите на временни визи за квалифицирани работници, на които е била отказана възможността да кандидатстват за постоянно пребиваване, ще могат да направят това до края на тази година отново, каза О’Нийл. Но това няма да увеличи годишния прием на постоянни мигранти в Австралия, каза тя.

През септември Австралия увеличи приема на постоянни мигранти до 195 000 през тази финансова година, с 35 000, за да помогне на бизнеса, борещ се с широко разпространения недостиг на персонал, и обеща повече персонал и средства за ускоряване на обработката на визите.

От 1 юли правителството заяви, че ще повиши прага на заплатите на мигрантите за временни квалифицирани работници до 70 000 австралийски долара (46 250 щатски долара) от 53 900 австралийски долара, останали на същото ниво от 2013 г.

Около 90% от всички работни места на пълен работен ден в Австралия сега са платени повече от текущия праг, което реално води до експлоатация на работниците мигранти, каза правителството.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Иранските държавни медии използват израза "твърдо кацане", за да...

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово

40-годишен мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово, съобщава БНТ. Инцидентът...

Изплащат украинската помощ за земеделците до края на месеца

Продължава изплащането на т.нар. "украинска помощ" на земеделските производители,...

Терзиев и Бонев с план как да възстановят лифтовете на Витоша

След ГЕРБ, днес пресконференция по темата с лифтовете на...

„Топлофикация София“ предлага по-ниски цени на парното и топлата вода от 1 юли

"Топлофикация София" предлага по-ниски цени на топлата вода и...

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg