https://www.gerb.bg/bg

Писма разкриват как са лекували Хитлер

Швейцарският потомък на един от лекарите на Адолф Хитлер публикува подробности от писма, които показват как той е лекувал нацисткия диктатор от проблеми с гласа, съобщи в неделя вестник „Нойес Цюрих цайтунг ам зонтаг“.

Карл Ото фон Айкен, германски специалист по уши, нос и гърло, е лекувал Хитлер няколко пъти в продължение на 10 години от 1935 г., пише вестникът.

Писмата на лекаря до братовчед му са открити от Роберт Дьопген, правнук на фон Ейкен, който ги намерил, когато проучвал семейните архиви за училищен проект. Фон Ейкен умира през 1960 г.

Британският историк Ричард Джей Евънс, специалист по германска история, потвърждава автентичността на непубликуваните писма, пише вестникът.

Писмата показват страха на Хитлер от сериозни заболявания, пише вестникът.

„Ако има нещо лошо, задължително трябва да знам„, казва Хитлер на лекаря след първата им консултация през май 1935 г., според писмата.

Вестникът твърди, че писмата показват и значението, което Хитлер е придавал на гласа си, който използва в речите си, за да подтиква към подкрепа на своя режим.

В писмата се казва, че една операция за отстраняване на полип е била отложена за след речта, тъй като фон Айкен е посъветвал Хитлер, че трябва да даде почивка на гласа си след процедурата.

В писмата си фон Айкен никога не поставя под съмнение факта, че е лекувал човек, чиито действия са довели до избиването на милиони хора по време на Холокоста и Втората световна война, пише вестникът.

Вестникът твърди, че когато след войната руски следователи го питат защо не е убил Хитлер, фон Айкен отговаря: Аз бях негов лекар, а не негов убиец.

Хитлер се самоубива в бункера си в Берлин през 1945 г., малко преди края на войната.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

Две години затвор за мъж, обрал жена в София

Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца затвор...

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

БАН: Държавата трябва да изпълни поетите ангажименти към преподаватели и учени

Неизпълнението на поетите от държавата задължения относно повишаване на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg