https://www.gerb.bg/bg

Тръмп определи нелегалните мигранти в САЩ като животни

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, снимка: EPA/SHAWN THEW

Бившият американски президент и фаворит на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп нарече нелегалните имигранти в Съединените щатиживотни, а не хора„. Той направи това в реч на предизборно събитие в щата Мичиган във вторник, съобщава „Ройтерс“.

Кандидатът за президент изброи няколко криминални случая, включващи заподозрени нелегални в страната. Той предупреди, че насилието и хаосът ще погълнат Америка, ако не спечели изборите на 5 ноември.

Демократите казват: „Моля, не ги наричайте животни, те са хора. Казах: „Не, те не са хора, те не са хора, те са животни“, каза Тръмп.

Припомняме, че по време на изказвания Тръмп често твърди, че имигрантите, преминаващи незаконно границата с Мексико, са избягали от затвори и убежища в родните си страни и на тях до голяма степен се дължи жестоката престъпност в Съединените щати.

Въпреки че наличните данни за имиграционния статут на престъпниците са оскъдни, експерти твърдят, че нелегалните мигранти в САЩ не извършват престъпления в по-висок процент от местните граждани.

Байдън обвинява Тръмп, че е насърчил републиканците да не приемат закон в Конгреса тази година, което би засилило сигурността по южната граница и би въвело нови мерки, насочени към намаляване на нелегалната имиграция.

Доналд Тръмп участва в екстремна реторика, която насърчава разделение, омраза и насилие в нашата страна, каза Майкъл Тайлър, директор по комуникациите на кампанията на Байдън, пред репортери във вторник преди речта на Тръмп. Той насърчава белите националисти и приветства отвратителното поведение на крайнодесните“, каза Тайлър.

Около 38% от републиканците посочиха имиграцията като основен проблем в страната в проучване на Reuters/Ipsos, публикувано в края на февруари, както и около всеки пети независим. Тръмп често твърди без доказателства, че мигрантите са причинили скок в тежките престъпления в градовете на САЩ. Във вторник той повтори неоснователно твърдение, че латиноамериканските нации умишлено изпращат своите престъпници в Съединените щати.

Тръмп трябваше да проведе митинг с поддръжници в Грийн Бей, Уисконсин, след речта си в Мичиган. Мичиган и Уисконсин са два колебаещи се щата, които биха могли да определят дали Байдън или Тръмп ще заеме Белия дом през следващата година.

На изборите през 2020 г. Байдън победи Тръмп в Уисконсин с по-малко от един процент, а в Мичиган с по-малко от три. Очаква се и тази година в двата щата да бъдат с изключително близки резултати.

Въпреки че и Тръмп, и Байдън математически спечелиха своите президентски номинации, те ще участват в първичните избори за президент на своята партия в Уисконсин във вторник.

Екипът на Байдън ще следи за протестни гласове от страна на демократите, ядосани от силната подкрепа на президента за Израел във войната му срещу „Хамас“ в Газа.

На първичните президентски избори през февруари в Мичиган, щат с голямо мюсюлманско население, Байдън лесно спечели първичните избори, но повече от 100 000 демократи гласуваха „неангажирани“, вместо за Байдън, като протест срещу политиката му за Газа.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

БВП на България нараства с 1,7% през първото тримесечие на 2024 г.

През първото тримесечие на 2024 г. БВП на страната...

С работни групи ускоряват Вертикалния газов коридор и новите ядрени реактори

Създават се междуведомствени работни групи, които да подпомогнат реализацията...

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg