https://www.gerb.bg/bg

Само съдебна заповед лишава Медведчук от мястото му в парламента

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Ръководителят на политическия съвет на партия „Опозиционна платформа за живот“ Виктор Медведчук може да бъде лишен от като заместник на Върховната Рада на Украйна само със съдебно решиния. Това заяви в събота първият заместник-председател на украинския парламент Александър Корниенко, цитиран от „Укринформ“.

Нямаме конституционна причина да вземем мандата, ако човек е под разследването. Необходима е съдебна присъда„, каза той.

Припомняме, че на 12 април президентът Володимир Зеленски обяви задържането на проруския политик Медведчук и публикува снимки на мъж с белезници, който прилича на него. Президентът предложи той да бъде разменен за украински военнопленници.

Впоследствие съпругата на Медведчук Оксана Марченко в няколко видеосъобщения заяви, че съпругът ѝ е задържан по политически причини. Тя помоли Путин да помогне при размяната на Медведчук.

Тя също се обърна към близките на заловените британци с призив да помолят британския премиер Борис Джонсън да ги разменят за съпруга ѝ.

Британците се появиха по руската държавна телевизия и поискаха да бъдат разменени за Медведчук.

Великобритания обаче се обяви против размяната.

От май миналата година Медведчук бе поставен под домашен арест , но след началото на руската агресия в Украйна той успя да избяга и в момента местонахождението му е не е известно. На 27 февруари съдът разпореди задочно ареста му.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Във Варна акостира корабът, причинил инцидента с потъналия Mohammed-Z

Пътуващ за Варна кораб, превозващ тръби, е ударил потъналия...

НСИ измери 2,4% годишна инфлация през април

През април месечната инфлация е -0.3%, а годишната инфлация...

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик. Възрастният мъж е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg