https://www.gerb.bg/bg

Русия съобщи за напредък в Харковска област

Снимка: EPA/SERGEY KOZLOV

Руските военни съобщават, че са вече контролират още две населени места – Кисловка в Харковска област и Новокалиново в Донецк.

Информацията представлява съобщение на Министерството на отбраната на Русия. Украински източници, както и военното командване не са потвърдили тази информация. Мониторинговият канал DeepState обаче също потвърждава за напредък.

От много време руската групировка войски в Украйна не е отбелязвала напредък или отстъпление в Харковска област, която украинската армия през лятото на 2022 г. успя по забележителен начин да си върне с внезапна контраофанзива. Напредъкът обаче съвпада с общото настъпление и успехи на Русия в Украйна в последните седмици.

Подразделенията на Централната групировка в резултат на успешни действия напълно освободиха населеното място Новокалиново в Донецката народна република… Подразделенията на групировката „Запад“ в разултат на активни действия подобриха предната си линия и напълно освободиха населеното място Кисловка в Харковска област„, се казва в информацията. 

Почти едновременно със съобщението на руското министерство на отбраната въздушна тревога бе обявена в няколко области на Украйна – в източната част като в червено светят освен Донецк и Луганск, и Харковска, Днепопетровска и Запорожка области. Половин час по-късно вече почти цяла Украйна е с обявена въздушна тревога, включително Одеса. 

Малко преди това Министерство на отбраната на Русия потвърди нанесения масиран удар по украинската енергийна система. В съобщението на военното ведомство се посочва, че ударът е нанесен с високопрецизно оръжие с далечен обхват с морско и въздушно базиране, балистични хиперзвукови ракетни компелкси „Кинжал“, както и с безпилотни летателни апарати и целта са били именно обектни от енергийната инфраструктура, както и по предприятия от военнопромишления комплекс на Украйна.

Всички цели на удара са достигнати, а назначените обекти са поразени„, утвърждават от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Също така според ведомството днешният удар е нанесен в отговор на опитите на киевския режим да нанесе поражения и да причини ущърб на обекти от руската енергетика.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Изгоряха четири камиона на пристанището в Солун

Пожар е унищожил четири камиона на пристанището в град...

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

8 убити при стрелба в Мексико сити

Най-малко 8 души са били убити при масова стрелба...

„Съюз такси“ не подкрепя протестите на таксиметровите шофьори в София

Сдружението с нестопанска цел "Съюз такси" заяви, че не...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg