https://www.gerb.bg/bg

Проукраински руснаци призовават „Вагнер“ да отмъсти за смъртта на Пригожин

Снимка: архив EPA/ANTON MATROSOV

Група руски бойци, които се бият на украинска страна, призова групата наемници Вагнер да сменят страната и да се присъединят към редиците им, за да отмъстят за смъртта на основателя на Вагнер Евгений Пригожин и техния командир Дмитрий Уткин, предава „Ройтерс“.

Руските въздушни власти съобщиха, че Пригожин, Уткин и осем други души са били в частен самолет, който се разби без оцелели северно от Москва в сряда.

Сега сте изправени пред сериозен избор – можете да стоите в кабината на руското министерство на отбраната и да служите като пазачи на екзекуторите на вашите командири или да отмъстите, каза командирът на Руския доброволчески корпус (РДК) Денис Капустин във видео обръщение, публикувано късно в четвъртък.

За да отмъстиш, трябва да преминеш на страната на Украйна„, каза командирът.

Катастрофата се случи два месеца след деня, в който Пригожин и неговите наемници от Вагнер организираха бунт срещу руски военни командири, в който те поеха контрола над южен град, Ростов, и напреднаха към Москва, преди да завият на 200 километра от столицата.

Русия започна разследване на катастрофата, но резултатът от него едва ли ще разклати широко разпространеното убеждениече Пригожин е бил убит като акт на отмъщение за организирането на бунта

„Ройтерс“ цитира двама американски служители по-рано в четвъртък, които казаха, че ракета земя-въздух вероятно е ударила самолета. По-късно Пентагонът заяви, че няма доказателства в подкрепа на това.

След 24 часа мълчание руският президент Владимир Путин изказа „искрени съболезнования на семействата на всичките 10 души в самолета и похвали Пригожин като „талантлив бизнесмен„.

Командирът на РДК Капустин, крайнодесен руснак, основа въоръжената група преди година. РВД се бие на украинска страна и казва, че стои зад няколко военни атаки срещу руски гранични региони.

Нека сложим край на кървавата месомелачка на специалната военна операция„, каза Капустин в обръщението си към бойците на Вагнер, използвайки руското официално наименование за нахлуването в Украйна.

След това ще маршируваме до Москва и този път няма да спираме 200 километра преди Московския околовръстен път, а ще вървим докрай“, каза той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Вече 58 са жертвите на внезапни наводнения и свлачища в Индонезия

Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна...

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

Румъния купува ракети „въздух-въздух“ от САЩ за своите Ф-16

Във вторник Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба...

Петър Петров: Можем да направим България технологичен лидер на Балканите

"IT образованието определено се сблъсква с доста големи предизвикателства, тъй...

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

Четирима мними строителни предприемачи са задържани при акция на МВР и прокуратурата

Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като...

НСИ измери 2,4% годишна инфлация през април

През април месечната инфлация е -0.3%, а годишната инфлация...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg