https://www.gerb.bg/bg

Правителството се разпореди с имоти

Министерският съвет взе решение за обявяване на имот – публична държавна собственост за имот – частна държавна собственост и за апортиране му, заедно е движими вещи в него, в капитала на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, гр. София. Имотът се намира в гр. София, ул. „Париж“ № 11А и е с площ от 703 кв. м, ведно с две административни сгради и движимите вещи, находящи се в тях.

Така се увеличава капиталът на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чрез записване на нови акции от страна на държавата. С предоставянето на имота и движимите вещи на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, гр. София дружеството се обезпечава със сграден фонд за помещаване на неговата администрация.

Министерският съвет предоставя правото на управление върху имот в гр. Монтана. Имотът се намира на бул. „Марин Дринов“ № 2 в гр. Монтана и представлява самостоятелен обект с площ 437.00 кв. м на третия етаж. По този начин ще бъде осигурен допълнителен сграден фонд за нуждите на Районна прокуратура гр. Монтана, в т.ч. и на склад за веществени доказателства.

На община Поморие се прехвърля собствеността върху имот – частна държавна собственост, намиращ се на ул. „Патриарх Евтимий“ № 5 в гр. Поморие. Имотът е с площ 431 кв. м и представлява терен със сгради в него. Общината ще го използва за създаването на общински литературен център „Яворов“ за провеждане на безплатни образователни, културни и младежки дейности.

Съгласно друго правителствено решение, се увеличава капиталът на ДКЦ „Свети Георги Победоносец“ ЕООД, гр. Бургас, със стойността на непарична вноска, представляваща поземлен имот с площ 5 871 кв. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез записване на нови дялове, които ще се придобият от българската държава чрез министъра на отбраната, на стойност равна на стойността на имотите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Спас Ташев: РСМ ще окаже натиск върху България да се откаже от Договора за приятелство

Историкът доц. Спас Ташев заяви, че българо-македонските отношения и...

Новият министър на отбраната на Русия обеща по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов - изненадващият избор на президента Владимир Путин...

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи...

Мъж с брадва нападна шофьор в Лом

36-годишен мъж от Лом нападна с брадва шофьор на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg