https://www.gerb.bg/bg

Повдигат още обвинения на полицаите, убили Джордж Флойд

Снимка: EPA/БГНЕС

Главният прокурор на щата Минесота е приключил с първоначалния си преглед на доказателствата в разследването на четиримата бивши полицаи в град Минеаполис, замесени в убийството на чернокожия Джордж Флойд и е взел решение да им бъдат повдигнати още обвинения, съобщава CNN, като се позавава на двама служители на реда, запознати с разследването на щата по случая.

Един от служителите е уточнил, че щатският главен прокурор Кийт Елисън ще направи важно съобщение по случая по-късно днес. Длъжностните лица не са разкрили какво е решението.

Съобщението идва повече от седмица, след като Флойд беше убит по време на полицейски арест в Минеаполис, предизвиквайки протести в целите САЩ, които призовават за прекратяване на полицейското насилие над чернокожи.

Дерек Шовин, притискал коляното си във врата на Флойд близо девет минути, е обвинен в убийство от трета степен и непредумишлено убийство от втора степен. Полицаите Томас Лейн и Дж. A. Кьонг, които помагаха за арестуването на Флойд, и четвърти униформен Ту Тао, който е стоял близо до другите, към момента не са обвинени.

Две аутопсии на Флойд установиха, че той е починал при убийство. Шефът на полицията в Минеаполис Медария Арадондо уволни четиримата полицаи и каза, че са „съучастници“ в смъртта на Флойд, а семейството му и протестиращите в цялата страна призовават те да бъдат арестувани и осъдени за убийството.

Според видео от ареста и наказателното производство Шовин държи коляното си на врата на Флойд, докато той му казва, че не може да диша, като Шовин продължава да държи коляното си на врата му почти три минути, след като Флойд не реагира.

Бенджамин Кръмп, адвокат на семейство Флойд, каза пред CNN, че е уверен, че другите полицаи ще бъдат обвинени преди общественото погребение в Минеаполис утре.

Уверен съм, че тези полицаи ще бъдат с повдигнати обвинения преди хората в Минеаполис да си кажат последно сбогом с Джордж Флойд, нека да почива в мир„, каза адвокатът.

В допълнение към евентуални обвинения срещу другите полицаи, Елисън може също така да избере да утежни обвинението за убийство от трета степен срещу Шовин, изтъква Дон Люис, който е специален прокурор в процеса срещу полицай, който застрелва човек, спрял в трафик.адвокатска кантора

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все...

В Тбилиси протестиращи изгориха руския флаг

В събота вечерта протестиращи в Тбилиси демонстративно изгориха руското знаме и...

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, привлече...

Предлагат улица в столичния кв. „Манастирски ливади“ да носи името на Джони Пенков

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов предложи на...

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Иззеха общо 40 000 къса цигари без бандерол във Видинско

Водачите по двата отделни случая са арестувани

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg