https://www.gerb.bg/bg

Петър Тодоров: Брутална чистка в МВР – назначават хора с дисциплинарни производства (ВИДЕО)

В интервю пред Нова телевизия, главният секретар на МВР Петър Тодоров разкри причините за своята скорошна оставка. Тодоров обвини политическите сили в страната, че са готови да стигнат до крайности, включително да нарушат конституционните правомощия на президента, за да изпълнят своите планове.

Той заяви, че смяната му е станала след разговор на Кирил петков с вътрешния министър Калин Стоянов. Тодоров разказа, че преди това двмата са имали разговори, в които министърът е заявил, че му има доверие.

Главният секретар на МВР подава оставка (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тодоров допълни, че са назначени началници на районни управления, които са с „тежки дисциплинарни нарушения„, включително сексуален тормоз и административни нарушения.

Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР„, заяви Тодоров. Според него, смяната на директорите и други ключови позиции в МВР се провежда с цел подготовка за предстоящите избори. Той подчерта, че са сменени директорите с най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления.

Нещо повече. Има смяна на заместник- директори, началници на районни управления – които се подменят с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока – по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари„, подчерта Тодоров. И допълни: „Това са хора, които бяха възстановени с дисциплинарни производства, които са в крайна фаза. Тежки дисциплинарни нарушения са констатирани в тях. Сексуален тормоз спрямо служителки. Извършване на административни нарушения, както и служебни престъпления„.

Петър Тодоров: В МВР имаше информация, че Божков ще се върне два дни преди прибирането му

По повод скорошното прибиране на Васил Божков от Дубай, главният секретар в оставка поясни, че Божков се е прибрал доброволно и че няма официална съдебна заповед за екстрадиция.

Тодоров коментира и текущото разследване на убийството на Алексей Петров, като подчерта, че всички версии се изследват, но основните две са свързани съсстара вражда или икономически интереси„.

Оставката на главния секретар е приета от президента и предстои да бъде официално обявена от Министерския съвет през следващите дни.

Видео източник: NOVA

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Иранските държавни медии използват израза "твърдо кацане", за да...

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

"Категорично нямаше лобистки натиск за разрешаване строежа на частната...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Няма да има съществено увеличение на цената на тока

Съществено поскъпване на цената на тока за битовите потребители...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Володин: Украйна рискува да въвлече Запада в голяма война с Русия

Председателят на долната камара на руския парламент предупреди, че...

Валентин Колев: Нелепи са твърденията, че цената на тока ще скочи от 1 юли

Твърденията на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, който...

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Вече 58 са жертвите на внезапни наводнения и свлачища в Индонезия

Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна...

Новият министър на отбраната на Русия обеща по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов - изненадващият избор на президента Владимир Путин...

Мъж рани с арбалет в Твърдица свой съгражданин в спор за пари

57-годишен мъж е прострелял с арбалет свой съгражданин на...

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg