https://www.gerb.bg/bg

МВР ще командирова над 350 полицаи по морето за сезона

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Иван Георгиев

Над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната ще бъдат командировани в черноморските курорти. Ще бъде отваряне и трафикът от юг към Бургас. Предвижда се и осигуряване на преводачи за някои от черноморските общини.

Това са част от мерките, които органите на реда предприемат за осигуряване на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона. Те бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР в Бургас Калоян Калоянов по време на форум, посветен на предстоящия туристически сезон, съобщи БНТ.

Калоянов обяви, че от днес двете платна при контролно-пропускателния пункт (КПП) при местността Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде ограничена. Така служителите на МВР, които ще продължат да дежурят там, ще контролират кой и с каква цел преминава. „Надявам се да имате разбирането, че в крайна сметка сигурността на гражданите и на гостите на Бургас зависи от това кой преминава и с какви цели през въпросното КПП. Ако има затруднено придвижване, ще има и допълнителни мерки„, коментира той. Калоян Калоянов допълни сигурността е един от най-важните фактори за успешен туристически сезон.

В тази връзка за поредна година ще бъдат командировани служители на МВР от вътрешността на страната. „За целия сезон те ще са общо 355 човека, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани служители„, обясни той.

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия – на територията на Приморско. Водят се преговори и за съвместна работа през сезона със служители на полицията в Германия и Великобритания.

Осигурени са и преводачи с английски, немски и руски език, като за Община Несебър те са петима. В останалите общините служителите на МВР водят разговори с представители на туроператорски фирми и различни сдружения да ползват техните услуги, когато се наложи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, привлече...

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg