https://www.gerb.bg/bg

Изчезналият труп на Навални

Снимка: Мариян Александров, Информационна агенция „Нюз 24“ София (www.news24sofia.eu)

Преди дни Людмила Навална, майката на Алексей Навални, е искала да види тялото на внезапно починалия си син. Между другото, за всички, които се дразнят, че новината за смъртта на Навални е обявена от БНТ с думата „починал“, тя е обявена по същия начин и в CNN. Ние знаем, че внезапната му смърт, ако не е директно убийство, то тя е последствие на тровенето му с „Новичок“, съчетано с тежките условия през годините, прекарани в затвора, особено през последните месеци в ГУЛаг.

Заедно с адвокатите на Навални Людмила Навална пътува 1900 км от Москва, за да види мъртвия си син. От затвора й казват, че тялото му е в моргата в близкия град. Оказва се, че тялото му не е там. И тази майка не знае къде е тялото на сина й. По закон тя трябва да го получи до два дни след настъпването на смъртта. Само че властите й казват, че тя няма да го получи, докато не приключи разследването. А то може да не приключи никога. Не е изненадващо, че не разрешават на майка му да го види, то е напълно в синхрон със сталино-путинизма, който ние ясно виждаме. Вчера Боно от U2 накара публиката на концерта си да повтаря с него „Алексей Навални“. Трупът на Навални може да изчезне, но Навални като идея и присъствие остава завинаги.

Освен убиец Путин е и крадец на трупове. Още не беше изстинал „трупът“ на „журналистиката“ на Тъкър Карлсън и се появи нов повод за все по-вяли впрочем спорове кой е убил Навални – Путин или MI6. Публиката е вече леко претръпнала от караниците за войни и политика. Убийството на Навални било идеалният случай за обръщане на световното мнение на публиката отново срещу Путин, защото той бил натрупал много позитиви с интервюто с Карлсън. Натрупаните позитиви обаче са само за тези, които принципно харесват Путин. Никой, който не харесва диктатори, не се преобърна благодарение на клипчето на задъхания от възторг, смесен с възмущение, мултимилионер Тъкър Карлсън, докато сравнява манипулативно цените в Америка и Русия, без да отчита доходите и покупателните способности на американците, които са в пъти по-високи от тези на руснаците. Ако Карлсън изглеждаше като глупак, поглъщащ без реакция всичко, което Путин му пробутваше, възхищението му от красивата Москва, сравнена с „мръсните американски градове“, изразено, докато се пазарува в руски супер, в който има западни стоки въпреки санкциите, има две тълкувания за мислещите хора – Тъкър Карлсън не само работи за преизбирането на Доналд Тръмп за президент, но той е и предател на интересите на собствената си държава.

Карлсън едва ли живее в гето, но като човек, живял в не един американски град, твърдя обратното – не само е чисто, но и в никой град не се държи мумия на сифилистичен комунист, поставена на най-централния площад в мраморна пирамида. Ако това изглежда красиво на Карлсън, то той ще има възможността след време да създаде инициатива тялото на Доналд Тръмп да бъде балсамирано за вечни времена и поставено в пирамида в Мар-а-Лаго. Там е истински чисто и красиво по онзи недостижим за руснаците начин. Просто Флорида. Войната може да приключи по компромисен начин, но Русия си има цар батюшка, вероятно докато Путин е жив – напълно отговарящ на изискванията за мумия в бъдеще – което означава, че още много майки няма да имат достъп до труповете на синовете и дъщерите си, умрели от „синдром на внезапна смърт“. А Америка стана жертва на най-голямата руска намеса във вътрешната й политика благодарение на „патриота“ Тъкър Карлсън.

Нещо се случва над главите на човечеството, директно в космоса, в орбита около Земята. Войната се пренася там, където е абсолютно забранено да бъде. Началникът на Германското военнокосмическо командване Микаел Траут каза по време на Мюнхенската конференция в петък, че „най-лошият сценарий на детонация на руско ядрено оръжие би бил катастрофален“. По данни на САЩ руснаците в момента разработват противосателитно ядрено оръжие. При сваляне на комуникационните сателити няма да има интернет и съответно могат да се правят удари срещу противникови държави, без те да имат никаква информация какво се случва. Евентуални ядрени удари срещу комерсиалните сателити ще предизвикат глобален банков хаос и загуби на трилиони долари. Разполагането на ядрено оръжие в орбитата на Земята е забранено с подписания от САЩ, СССР и Великобритания Договор за Космоса на ООН от 1967 г. Само че този договор явно трябва да се актуализира и да бъде подписан от всички държави, притежаващи ядрено оръжие и с космически амбиции. Европа, разбира се, изостава, а държави като Иран и Северна Корея напредват.

Любима опорка на поддръжниците на Путин е „А Асанж?“. Съпругата му преди дни отново призова да не бъде екстрадиран в САЩ, където го чака доживотен затвор, само че възможността това да се случи намалява. Затварянето му в американски затвор би било удар по свободата на словото. Само че навсякъде по света има строги присъди за разпространяващите класифицирана информация, застрашаваща сигурността на съответната държава. Има разлика между свобода на словото и свобода на шпионажа. И Асанж не е Навални. Навални предлагаше демократични политики, докато Асанж е анархистичен рушител на световния ред. И той е жив, без да има никакви данни да е бил тровен. Твърди се, че по време на президентството на Тръмп е имало план да бъде убит от ЦРУ, но това не се е случило. Със сигурност е имало възможности да бъде елиминиран, но за разлика от Путин, никой не си е изцапал ръцете с тази мръсна поръчка. Така че паралелите между Навални и Асанж са безпочвени.

Интересно развитие има обаче около уж доказаното самоубийство на Джефри Епстийн. Наскоро Мегън Кели, уволнената изключително популярна водеща от NBC News, която е правила 3 интервюта с Путин, интервюира брата на Епстийн, Марк. Марк Епстийн твърди убедително, че брат му не се е самоубил, а е бил удушен с гарота. На показаните в интервюто снимки на трупа на Джефри Епстийн се вижда, че той има прорезна рана на гърлото, която е невъзможно да бъде причинена от обесване с чаршаф, както твърдят затворническите власти. Той е бил затворен в килия, намираща се в отделно помещение с 4 килии в него, където по случайност точно тази нощ камерите за наблюдение не са работили. Камерите извън това помещение не показват през нощта някой да е влизал или излизал оттам. Тоест убиецът на Епстийн е човек, който не е напускал това пространство. До този момент Марк Епстийн не е получил имената на обитателите на трите съседни килии. Доказателствата, че брат му не се е самоубил, са сериозни и Марк Епстийн прави всичко възможно, за да разкрие конспирацията около смъртта му. Това не е политическо убийство, а замитане на следи, водещи до твърде много влиятелни фигури от всички сфери на световния елит, ползвали мръсните услуги на Джефри Епстийн с малолетни момичета. Гадна история.

Можем да очакваме интересен игрален трилър, базиран върху нея.

В България споровете около ротацията са спорове на сергия на Женския пазар. Само дето не са започнали да се замерят с домати. Никой вече не се и прикрива, че интересите на сънародниците му не са негов приоритет. Базираното в Мюнхен руско издание „Известия“ е извело в заглавие следното изказване на Николай Денков: „Българският премиер поставя санкциите срещу Русия над икономиката на страната“. Really?, както биха казали американците. Подобно изказване на Джо Байдън или на който и да било американски президент, е абсолютно невъзможно. Натискащият се за външен министър Денков си е позволил да сложи благосъстоянието на народа си след международната политика. Това не е окей нито като министър-председател, нито като евентуален министър на външните работи.

Милена ФУЧЕДЖИЕВА, „ФИЛТЪР“

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

1/4 от българите още не са решили за кого ще гласуват

Близо една четвърт от гласуващите по принцип избиратели все...

В Париж вапочва процес срещу трима висши служители на режима на Башар Асад

Следващия вторник в Париж започва процес срещу трима висши служители...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

Граждански организации скастриха европосланиците за срещата с Делян Пеевски

Легитимацията на санкционирани за корупция политици не може да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg