https://www.gerb.bg/bg

Михаил Екимджиев: Комисията за Нотариуса засега само печели време

Създадената в момента временна Комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса има за цел само да спечели време, за да отшуми скандала, както се случва най-често с такива комисии. Адвокат Михаил Екимджиев е песимист по отношение на това какво ще свърши тази комисия освен ако Народното събрание не вземе ad hoc решение комисията да може действително разследва, включително и да слуша СРС-та и да се занимава с веществените доказателства от тях. Наложително е комисията да бъде прегласувана с повече правомощия, тъй като не може да се разчита прокуратурата под ръководството на и.ф. на главен прокурор Борислав Сарафов да проведе истинско разследване. Пред „Нова телевизия“ Екимджиев припомни самата теза от разговора между Гешев и Сарафов, че върви прегрупиране и се хвърлят димки на публиката, демек на гражданското общество и в публичното пространство.

Припомняме, че от ИТН поискаха разширяване на обхвата на комисията, но не и гласуване на извънредни пълномощия за нея. На този етап представители от мнозинството не дават прогнози за бъдещето на комисията, създадена и по предложение на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

В покушението на Мартин Божанов – Нотариуса и в развитието след това Михаил Екимджиев вижда разчистване на сметки и борба за надмощие между два кръга – този на Нотариуса и това на Еврото.

В момента тече „прегрупиране на системата от престъпни триади„, отчете адвокатът.

Адвокат Екимджиев не очаква да излезе и нищо смислено от списъка, предоставен от депутата от ПП/ДБ Атанас Атанасов, дори и само заради тъжния опит, който имаме с такива списъци. Той припомни списъка с магистрати на Красьо Черния, когато имената от него бяха използвани абсолютно избирателно за разчистване на сметки между лобитата в самата съдебна система. Същото смята, че ще стане и сега Михаил Екимджиев, ако не се прегласува статута на тази комисия.

Има данни, че Иван Гешев е гравитирал в кръговете на Мартин Божанов, а и самият Борислав Сарафов заяви, че се страхува за живота си. Както Иван Гешев, така и господин Пеевски трябва да бъде разпитан, според Екимджиев.

Представете си какво тежко корпулентно присъствие трябва да има, за да заяви ръководителят на СГП Илияна Кирилова, че само те са се „осмелили“ да разследват„, призова Екимджиев, като припомни, че самата Кирилова се е отрекла от собствените си думи ден след като заяви, че вероятно и господин Пеевски ще бъде разпитан.

По отношение на въпроса дали Мартин Божанов – Нотариуса е бил действително сътрудник на някоя от службите и именно заради това е с чисто досие, Михаил Екимджиев припомни, че Божанов е оправдан за първи път 2004 или 2005 г. от съдия Георги Ушев, който след това прави бърза и шеметна кариера. Оправдателната присъда е за неописуемо деяние – кражба на дело от сграда на самата съдебна система. След това Нотариуса става невидим за закона и институциите. Не е изключено да му е било направено фалшиво и фиктивно досие на сътрудник – фантом, след което Мартин Божанов да заживява собствен живот, изцяло престъпен, но под чадъра на своите вербовчици, с които дели криминалната си печалба, „плячката“.

Именно това би обяснило и охраната на клуб SS от полицейски автомобили. Това не би било изненадващо, защото най-малкото вече знаем, че братът на Марин Маринов, настоящ депутат и бивш министър на вътрешните работи от ГЕРБ, е бил лична охрана на Петьо Еврото.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

ЕС призовава Грузия да оттегли закона за „чуждестранните агенти“

Днес Европейският съюз призова Грузия да оттегли своя спорен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg