https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев се надява Гешев да е прогледнал за делата на трупчета

Снимка: архив БГНЕС

И министърът на вътрешните работи коментира изявлението на главния прокурор Иван Гешев, след исканата му оставка от политици и прокурори.

Отдавна съм апелирал Гешев и прокуратурата да си отворят очите за това, което се случва в държавата. Ако е прогледнал към днешна дата – това е радостно. Така и не съвсем в прав текст Демерджиев посочи на Гешев как се е стигнало до опитите за свалянето му от поста.

Той се позова на думите на президента Румен Радев от преди дни – „не буди у мен възторг това, което чувам„.

Гешев трябваше да прогледне много отдавна, изтъкна вътрешният министър.

Според него прокуратура е трябвало да въведе върховенство на правото много по-рано и да възстанови чувството за справедливост. Той се обоснова защо такова липсва – „когато си затваряш очите, оставяш политици да безчинстват и чакаш те да ти посегнат, за да провидиш и да се обърнеш срещу тях – това е една закъсняла справедливост„.

Има куп спрени и прекратени производства, куп дела, които стоят на трупчета- прокуратурата да се събуди, аперила отново Демерджиев. Все пак той изрази надежда, че справедливост ще има.

В изявлението си от по-рано Иван Гешев посочи, че е получил заплахи срещу семейството си. По този въпрос Демерджиев заяви, че в МВР няма данни за подобно нещо и няма подадена такава информация. И призова главният прокурор да подаде сигнал към органите на реда, в случай, че е получавал заплахи.

Иначе изхода от цялостната ситуация е само един според Демерджиев, изтъквайки, че много бавно се движим в тази посока. А тя е – истинска борба с корупцията и постигане на върховенство.

По думите на вътрешния министър прокуратурата до голяма степен се е въздържала да прилага върховенство на закона срещу политиците. „Видяхте колко бързо политиците промениха ситуацията с главния прокурор.“

Според Демерджиев политиците, които са способни да го направят, са тези, които имат влияние, а те не са се променили в последните години. Той не отрече имената, които Гешев назова в изявлението си (Бойко Борисов- бел.ред.). Вътрешният министър обаче уточни, че има и още, които могат да се добавят към списъка.

Той очаква искане на имунитети и арести. „Очаквам ги, откакто съм встъпил като министър и не съм започнал тази борба в деня, в който са ми поискали оставката„, отправи критика Демерджиев към Гешев.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Българин задигна такси в Румъния и завърши в ареста

Българин открадна таксиметров автомобил в Румъния, съобщават БТА и...

МРРБ одобри обновяване на инфраструктурата в 29 общини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова подписа нови...

Атентатът срещу Фицо – политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви,...

БАН: Държавата трябва да изпълни поетите ангажименти към преподаватели и учени

Неизпълнението на поетите от държавата задължения относно повишаване на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg