https://www.gerb.bg/bg

Божков бил защитен свидетел по делото Борисов, Горанов, Арнаудова (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

Васил Божков обяви, че е защитен свидетел по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Бизнесменът, който към момента е под домашен арест, днес проведе видеопресконференция за журналисти.

По думите му е разпитван два пъти по 4 часа, след което е направен защитен свидетел.

Държавата се управлява от мафията, а начело на мафията е Бойко Борисов„, отсече Божков и изтъкна, че неговият живот и животът на неговите близки е застрашен.

Той няма връзки и не си е говорил, откакто се е върнал в България, с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Докато Борисов е в политиката, държавата няма да се оправи. Борисов трябва да бъде изваден от схемата, за да може България да има някакво бъдеще„, изтъкна Божков.

ГЕРБ са като БКП, а ПП като комсомолска организация на ГЕРБ, сравни ги Божков иронично във връзка с 9 септември.

Според него депутатът от ДПС Делян Пеевски си е статуквото. Божков сравни политиката като партия шах – черните фигури останаха без царица, докато белият цар е в шах.

Снимка: БГНЕС

Васил Божков заяви, че няма никакви отношения с президента Румен Радев и даже не се познава с държавния глава. Каузата на бизнесмена била България да се оправи.

Васил Божков обяви, че няма нужда да прави повече бизнес и се захваща с политиката. Заявката е, че ще вложи всичките си усилия да направи България едно по-добро място за живеене. Разчита на всички сили срещу статуквото, а всички партии, които са съществували до 2020 г. е добре да слязат изобщо от политическата сцена. Разчита на мълчаливото мнозинство, което е срещу статуквото. Божков обаче няма да участва в местните избори на 29 октомври.

Той определи Цветомир Найденов като „психически болен човек“ и отрече да има каквито и да било контакти с покойния вече Красимир Каменов-Къро. Той бе категоричен, че няма нищо общо и с побоя над журналиста Слави Ангелов.

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът не познавал Петьо Петров (Еврото) и не знае колко е съпричастен към всичко.

Срещу мен бе организирана атака като срещу военна операция – близките ми бяха подложени на репресия, арестуваха сина ми, арестуваха адвоката ми, заплашваха всички мой близки познати„, каза Божков.

Той не се е срещал с бившата жена на Петьо Еврото – Любена Петрова. Божков също отрече да е правил договорки с някого преди да се върне в България.

Бизнесменът определи спекулацията с неговото връщане като поредната манипулация на прокуратурата с твърденията за екстрадиция и принуда.

Прибирайки се в България съм внесъл писмо в прокуратурата доброволно. Аз реално исках да се прибера в първия момент, в който заминах и разбрах, че срещу мен има атака. Не съм направил нищо, не съм направил никакво престъпление„, каза Божков.

Снимка: БГНЕС

Неговото връщане нямало и нищо общо със смяната на досегашния главен прокурор Иван Гешев и с убийството на Алексей Петров. Божков не знае по какви причини е отстранен Гешев.

За убийството на Алексей Петров, Божков заяви, че не може да каже почти нищо. Защо се е случило убийството и по какви причини – той не знае, като не познава добре и бившата барета.

Нямам подписано споразумение с американците за „Магнитски“. Техният съвет беше да не се прибирам в България и те бяха силно притеснени от момента, в който се прибрах„, обясни Божков.

Снимка: БГНЕС

Той отново подчерта, че хунтата в България го е нападнала, ограбила и рекетирала. Божков е давал записи и всякаква друга информация на САЩ, откакто е попаднал в санкциите.

Той е бил разпитван от европрокуратурата в качеството на пострадало лице.

Васил Божков отрече да е имал бизнес със загиналия лидер на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, но дори да е имал такъв – преди войната на Русия с Украйна не е било престъпление.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Шефът на Столичния общински съвет търси виновниците за края на Симеоновския лифт

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните...

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността...

Ким Чен Ун наблюдава теста на тактически балистични ракети

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун e наблюдавал в петък...

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при тежката катастрофа в Пловдив

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg