https://www.gerb.bg/bg

Тагарев чул две много различни версии за скандала със съветника му в „Пирогов“

Тодор Тагарев, снимка: БГНЕС

Военният министър Тодор Тагарев очаква да получи записи от „Пирогов“, които хвърлят светлина върху фактите около случая със съветника в МО Мустафа Емин и посещението му в спешния институт. „Случаят е много неприятен. Той беше иницииран в един пост от личен профил, препубликуван на сайта на „Пирогов“. Версиите са две и се различават много съществено„, коментира днес министърът в първи личен коментар на случая. Той ще вземе решение за съдбата на съветника си, когато се запознае с фактите.

ПРЕДИСТОРИЯ

Миналата седмица „Пирогов“ обвини съветника на Тагарев в злоупотреба с политическо влияние и агресия към медици при потърсена помощ за малкото му дете. В профила си във „Фейсбук“ институтът публикува скрийншот от личен пост на медицинска сестра, който не се вижда в нейния профил в социалната мрежа и в който тя обвинява Мустафа Емин, че е искал да се измести дете от шокова зала, за да влезе неговото, „с малка раничка“ (която впоследствие се оказа рана със 7-8 шева). Емин, според тази медицинска сестра, заплашвал да се оплаче на здравния министър и се представил за съветник на министъра.

„Пирогов“ не коментира истинността на фактите, но този пост бе светкавично споделен от бившия здравен министър и сега депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов, а на следващия ден попадна и в информационния поток на руската държавна агенция РИА Новости. Мустафа Емин отрече твърденията, каза, че не се е представил, а на края на 4-часовото му обикаляне по кабинетите в „Пирогов“ е бил запитан за името, не е заплашвал със здравния министър и е категоричен, че не е искал да се вади дете от шокова зала заради неговото. „Пирогов“ вече приключи със своята проверка, но от нея не става ясно дали твърденията на медицинската сестра са потвърдени – резултатите гласят само, че медицинските правила са спазени.

ПИСМОТО

Междувременно, отново през Костадин Ангелов, стана известно, че Тагарев е поискал от колегата си в здравеопазването проф. Христо Хинков информация по четири въпроса – отговарят ли на истината изнесените в профила на „Пирогов“ факти и обстоятелства; по какъв начин и кой е взел решение за качване на личния пост на Диманова в профила на института; каква проверка е извършена преди публикацията във „Фейсбук“; както и колко и кои са администраторите на този профил. Днес военният министър потвърди съществуването на писмото.

Обърнах се като към колега с молба да бъде направена проверка с механизмите, с които те разполагат, до момента няма отговор, но все пак мина малко време“, каза Тагарев. Министърът посочи, че очаква да получи и запис, защото има информация, че има такъв. „Разбрах, че много хора са гледали записи вече, аз не съм„, обясни той.

„Пирогов“ е предал материали по случая и на ДБ, чийто активист е Мустафа Емин. Партията също трябва да вземе решение.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

Геолог разкри мистерията около пейзажа зад портрета на Мона Лиза

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи...

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

Атентатът срещу Фицо – политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви,...

Граждански организации скастриха европосланиците за срещата с Делян Пеевски

Легитимацията на санкционирани за корупция политици не може да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg