https://www.gerb.bg/bg

9 месеца ПП – политическа порнография

Ето няколко новинарски заглавия от последната седмица. Обръщам внимание, че те са свързани само с представители на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, които управляват от 9 месеца:

– Премиерът Николай Денков пред „Известия“: Няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия

– Здравният министър Хинков (от ДБ): Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел ми оказаха натиск да отменя конкурси за директори на няколко болници

– Офшорка на Асен Василев е взела от Бретшнайдер 1,5 млн. долара заем и не го е върнала

– Бойко Рашков намекна, че главният прокурор Борислав Сарафов е вземал подкупи в ресторанта „Осемте джуджета“

– Съдийка от „Съюза на съдиите“ е заплашвана да си мълчи по аферата с разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса

– Кирил Петков: Едно от големите неща, които направихме, е, че задкулисието е на първия ред в НС. Всички сме там

Последното откровение на Кирил Петков обобщава всичко за управлението на ПП-ДБ. А всички горни заглавия щяха да са повод за стогодишни протести на жълтите павета и вечна блокада на Орлов мост от умните и красивите, ако не бяха във властта.
Представяте ли си държава, чийто премиер казва, че икономиката й не е важна, а е по-важно да пострада някаква друга страна. Аз не. Вярно е, че ЕС направи тази изумителна глупост, а локалното малоумие на Денков е част от голямото западно такова, но там поне тези глупости не ги ръсят директно. Не че това е извинение, но само подчертава нивото на Денков, който на всичкото отгоре се води за академик. Академик, който иска да стане външен министър, за да пътува в чужбина, както стана ясно от разговорите между ПП и ГЕРБ.

Същият този Денков и неговата ротация Габриел забранили на здравния министър да провежда конкурси за директори на болници. Конкурси, които са определени със закон и съответните срокове. Идиотът, който казва, че икономиката на България не е важна, и иска да е външен министър турист, се поставя над закона и го отменя, защото така му е хрумнало. Тотална катастрофа.

А сега си представете страна, чийто финансов министър е международно известен мошеник (още преди три години имаше репортажи по Би Ти Ви с негови измамени партньори от Дания), който има навика да взема милиони заеми в качеството си на бизнесмен и да не ги връща. Защо да не натовари българите и техните поколения с 66,5 милиарда дългове, както се случва в момента пред овчите им погледи? Няма той да ги връща я!

Идва ред и на голямата тема на умните и красивите – съдебната реформа. Онзи ден излиза техният бивш вътрешен министър и казва почти в прав текст, че изпълняващият функциите на главен прокурор е ходил в някаква кръчма да взема подкупи от по 20–30–50 и 100 хиляди лева. Пълно мълчание в техните редици. Няма късане на ризи пред съдебната палата, няма преки включвания по големите телевизии от шествия на „Правосъдие за всеки“ и прочие, нито бомбастични заглавия в медиите на „Америка за България“. А като се сетя какво беше, когато Рашков арестува Борисов…..

В този ред на мисли има и пълно мълчание и усукване около така наречения Нотариус, което всъщност е прякор на една мутра, вършеела безнаказано съдебната система от името на могъщите си покровители в продължение на десетилетия. Мълчанието тук на умните и красивите е прикрито с водопади от думи, статии, репортажи и „разследвания“, които всячески се опитват да не стигнат до същината – а именно кои са началниците на този „нотариус“, на Пепи Еврото и прочее брокери на властта в съдебната система. Ама съдийка от платения от „Америка за България“ Съюз на съдиите била заплашвана. Ама всички, които се занимават с този въпрос, знаят за какво става дума… Нищо. Пълна тишина по същество. Правосъдният министър, който беше много смел навремето, дума не смее да обели, защото покровителите на Нотариуса го направиха министър. Не смеят да гъкнат и Кики, Ники (така им викат на Кирил Петков и Николай Денков коалиционните партньори от ротацията), Мики Маус и цялата умнокрасива камарила от „Промяната“ и ДБ, които лягаха и ставаха с правосъдната реформа и борбата с мафията на уста. А Христо Иванов просто се изпари. Изчезна като във фантастичните филми. Хем ходи в Народното събрание, хем е невидим.

Всичко това е политическа порнография, което би трябвало да означава и истинската абревиатура ПП.

Явор ДАЧКОВ, „ФИЛТЪР“

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Първо в News24sofia.eu! Певецът Емрах лети с 220 км/ч! (ВИДЕО)

Това далеч не е първият път, в който младият изпълнител се хвали с високи скорости

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Арестуваха съдебен инспектор, отправял неприлични предложения към камериерки във Враца

Арестуваха инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)....

МВР отчита трайно намаляване на миграционния натиск

МВР отчита трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск....

ЦИК се отчете пред Димитър Главчев за организацията на изборите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с представители...

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

Постоянни водни аварии вдигнаха поморийско село на протест

Жителите на поморийското село Горица започват подписка срещу постоянни...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg