Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Станислав Владимиров: Двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро

Станислав Владимиров, снимка: БГНЕС

С „двоен аршин“ се подхожда към редица партийни членове и кметове. Двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро.

Това каза пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров, издигнат от БСП.

Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними, коментира кметът на Перник.

Той е категоричен, че не може партийната телевизия да си позволява „по такъв начин да хули президента“, който е бил „онова знаме“, което Корнелия Нинова постоянно е развявала като най-голямата си победа.

И аз не знам какво се е случило там, за да се промени това отношение. Също няма логика в отношението към мен, защото се търсеше просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно, каза Владимиров.

Според пернишкия кмет в началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова.

По думите му това е тъжно и има една гадна горчилка, защото един лидер трябва да събира и да обединява, а не да разделя и да има различен подход към различните си партийни кадри.

Относно изключването на лидера на БСП-Пловдив Георги Гергов, Владимиров смята, че Гергов е изваден като „удобното плашило на един богат човек, който, виждате ли, спира развитието на партията“ и беше изключен без спазването на никакви правила, подчерта Станислав Владимиров.

Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ – „еднолична фирма“, това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока, отбеляза още той.

Засега Владимиров не смята доброволно да напуска БСП.

Той коментира и комуникацията си с премиера Бойко Борисов, който е и лидер на управляващата партия ГЕРБ. Според Владимиров комуникацията е добра и такава трябва да бъде между един кмет и един премиер. В кризисни ситуации трябва да говори с българския премиер, а не с този на Полша или на Сърбия.

Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии, така кметът на Перник описа картината в региона след седмица на водно бедствие.

Мощният воден приток миналата седмица замъти водата в язовир „Студена“, сега вече тя е годна за пиене, увери кметът на Перник. При изпускане на по-големи количества от язовира, река Струма щеше да увеличи още повече обема си и това щеше да създаде по-големи проблеми за град Батановци, каза Владимиров, визирайки, че там бяха евакуирани хора.

Язовир „Студена“ трябваше да започне да се изпуска контролирано много по-рано, а не да се изчака последния момент и да се изпускат тези големи количества, смята Станислав Владимиров.

По думите му, ако е имало по-рано започнало изпускане, нямало да се наложи да бъдат изпускани по 7 500 литра в секунда по време на обилните дъждове.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

САЩ отхвърлят двоен стандарт в отношението си към Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън отхвърли в понеделник предположенията,...

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img