Станислав Владимиров: Двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро

Views 18977
0 0
Станислав Владимиров, снимка: БГНЕС

С „двоен аршин“ се подхожда към редица партийни членове и кметове. Двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро.

Това каза пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров, издигнат от БСП.

Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними, коментира кметът на Перник.

Той е категоричен, че не може партийната телевизия да си позволява „по такъв начин да хули президента“, който е бил „онова знаме“, което Корнелия Нинова постоянно е развявала като най-голямата си победа.

И аз не знам какво се е случило там, за да се промени това отношение. Също няма логика в отношението към мен, защото се търсеше просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно, каза Владимиров.

Според пернишкия кмет в началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова.

По думите му това е тъжно и има една гадна горчилка, защото един лидер трябва да събира и да обединява, а не да разделя и да има различен подход към различните си партийни кадри.

Относно изключването на лидера на БСП-Пловдив Георги Гергов, Владимиров смята, че Гергов е изваден като „удобното плашило на един богат човек, който, виждате ли, спира развитието на партията“ и беше изключен без спазването на никакви правила, подчерта Станислав Владимиров.

Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ – „еднолична фирма“, това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока, отбеляза още той.

Засега Владимиров не смята доброволно да напуска БСП.

Той коментира и комуникацията си с премиера Бойко Борисов, който е и лидер на управляващата партия ГЕРБ. Според Владимиров комуникацията е добра и такава трябва да бъде между един кмет и един премиер. В кризисни ситуации трябва да говори с българския премиер, а не с този на Полша или на Сърбия.

Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии, така кметът на Перник описа картината в региона след седмица на водно бедствие.

Мощният воден приток миналата седмица замъти водата в язовир „Студена“, сега вече тя е годна за пиене, увери кметът на Перник. При изпускане на по-големи количества от язовира, река Струма щеше да увеличи още повече обема си и това щеше да създаде по-големи проблеми за град Батановци, каза Владимиров, визирайки, че там бяха евакуирани хора.

Язовир „Студена“ трябваше да започне да се изпуска контролирано много по-рано, а не да се изчака последния момент и да се изпускат тези големи количества, смята Станислав Владимиров.

По думите му, ако е имало по-рано започнало изпускане, нямало да се наложи да бъдат изпускани по 7 500 литра в секунда по време на обилните дъждове.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Тръмп обмисля да помилва 100 души в последния работен ден във вторник

Американският лидер помилва няколко души преди Коледа