Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Габриела Наплатанова застава временно начело на СЕМ

Снимка: (архив) БГНЕС

Съветът за електорнни медии (СЕМ) си избра временен предесател, съобщава БНТ. Двама от членовете на регулатора, Габриела Наплатанова и Симона Велева, се бориха са поста.

Габриела Наплатанова застава временно начело на Съвета за електронни медии. Тя ще бъде председател на регулатора в периода от 28 април до 27 октомври. В следващите шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева. Такова решение бе взето след четири неуспешни гласувания за избор на председател.

Номинацията на Габриела Наплатанова бе направена от настоящия председател Соня Момчилова. „За“ това предложение гласуваха Наплатанова и Момчилова. Останалите членове на СЕМ – Пролет Велкова, Симона Велева и Галина Георгиева се въздържаха.

Кандидатурата на Симона Велева бе предложена от Пролет Велкова. „За“ гласуваха Симона Велева и Пролет Велкова. „Против“ беше Соня Момчилова, а въздържали се бяха Галина Георгиева и Габриела Наплатанова.

Според процедурата за избор на председател на СЕМ решението се взима с квалифицирано мнозинство. Ако такова не бъде постигнато в три поредни гласувания, то нов председател се избира с обикновено мнозинство.

Предложението двете да изпълняват длъжността в два последователни периода от по шест месеца бе направено от Пролет Велкова. То бе подкрепено от Пролет Велкова, настоящия председател на СЕМ Соня Момчилова, Габриела Наплатанова и Симона Велева. Галина Георгиева гласува с „въздържал се“.

Мандатът на досегашният председател на СЕМ Соня Момчилова изтича на 28 април. Тя бе начело на медийния регулатор два мандата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран освободи екипажа на португалския кораб, свързан с Израел

Хосеин Амирабдолахян, външен министър на Иран Иран освободи екипажа на...

Полицията и пропалестински демонстранти се сблъскаха в Калифорнийския университет (ВИДЕО)

Полицията премахна барикадите и започна да разглобява укрепения лагер...

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg