https://www.gerb.bg/bg

Велико Минков е баща на едно от децата на обвинената в убийство Габриела Славова

Снимка: dir.bg

Бившият депутат от „ПП“ Велико Минков е баща на по-малкото дете на обвинената в убийство Габриела Славова, според резултатите от ДНК експертиза. Това съобщават от NOVA по данни на адвоката му Пламен Борисов.

Експертизата е част от делото, което Минков води за бащинство в Окръжния съд в Бургас от септември 2023 г..

Припомняме, по решение на Софийския апелативен съд от 30 април Габриела Славова беше пусната под домашен арест, след като бе обвинена за смъртта на съпруга си Пейо Пеев. Тя и майка ѝ Красимира Трифонова бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито в опожарената му кола.

Съдът взе решение, че на свобода Славова няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че тя е майка на две невръстни деца. По-голямото е от убития Пейо Пеев. Към настоящия момент за двете деца се грижат родителите на жертвата.

Досега Габриела Славова е отричала детето да е на Велико Минков, като в акта за раждане е вписан Пейо Пеев за баща. Това съобщават от БНТ.

Тестът показва изключително убедително, че аз съм бащата на детето, като ако трябва да го изразим в проценти това е 99 % с още 9 9-ки след запетайката и една 8-ца, така че по-убедително от това не може да бъде„, заяви Велико Минков.

Следващото заседание по делото за бащинско е насрочено за 14 май. Той е призовал Габриела да признае иска. „Ако го направи това в следващите дни до 14-ти тя ще покаже, че поставя детето на първо място„, посочи още Минков.

Основни грижи за децата до момента полага сестрата на убития Пейо Пеев, Милена Йорданова. Тя е притеснена от това, че Габриела е под домашен арест. Според нея това може да е първа стъпка към връщането на децата на майката, което няма да е за тяхно добро.

Във времето тя ги е неглижирала, за което излизат все повече доказателства. Детето, с което съм неотлъчно последните 3 месеца постоянно разказва, че е оставяно само и има изключително голям страх да не бъде оставено„, коментира Милена Йорданова.

Велико Минков и семейството на Пейо Пеев са се сближили след бруталното убийство, като по информация на БНТ Минков редовно вижда сина си и гарантира, че дори при потвърдено от съда бащинство, няма да разделя двете деца.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Израелската армия продължава „ограничени“ операции в Рафах

Израелската армия продължава "прецизните" операции в град Рафах в...

Великобритания освобождава предсрочно затворници заради пренаселени затвори

Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg