Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Ваня Григорова, снимка: (архив) БГНЕС

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС и за изборите за европейски парламент. На вота тя ще излезе с Мая Манолова и политическата ѝ партия „Изправи се.БГ“. Самата Манолова не присъства на регистрацията, но имаше представител от нейната организация.

Видях огромна гражданска енергия по време на кампанията за местните избори, заяви пред медиите Ваня Григорова.

Немалко хора тогава я подкрепили и ѝ дали увереност, че посланията ѝ имат чуваемост. Може би вече е дошло време да сложим край на този мандат на псевдоелита, който ни управлява, подчерта Григорова. 9 месеца политиците държали държавата в хаос, от сглобка в разглобка. След вота тя очаква отново да се съберат.

Относно разлома с Левицата, от коментара ѝ стана ясно, че раздялата е, защото старите лица не искали да отстъпят назад. С партиите там сме съмишленици и вярвам, че в един момент ще намерим път един към друг, сподели Григорова.

С Мая Манолова съумели да работят заедно. Не роенето руши лявото, а битката в БСП, която се превръщала в бутикова партия, по нейно мнение. Левите хора не трябвало да се оставят на произвола на псевдоелитите.

Госпожа Нинова не ми е опонент, смята Григорова и захапа лидера на БСП, съветвайки я да се разбере сама със себе си, но прогнозира, че и един ден с БСП ще намерят общ език.

Допълнително, БСП се регистрира за централните избори малко преди Ваня Григорова. Лидерът на партията Корнелия Нинова ѝ пожела успех на изборите, но заяви, че не вярва в големи резултати на проекта на Григорова.

Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Излъга първо избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга „Левицата“, които я подкрепяха – вече не са ѝ нужни и започна да говори срещу тях. Излъга и нашата градска организация и структурите ни, които работиха за нея – без БСП тя нямаше да има този резултат в София. Как човек, който за толкова кратко време толкова ярко и категорично четири пъти е предал и хора, и идеи – може да разчита на някакъв успех, ще излъже пак„, коментира Корнелия Нинова.

Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден„, заяви още тя по повод информацията, че Елена Йончева е издигната за евродепутат от ДПС. И посочи, че това дава обяснение за отдавна прекратените отношения на социалистите с Йончева.

Лидерът на БСП припомни, че на 1 май социалистите ще направят ляво обединение: „Събираме се с хора в ляво, в център и в патриотичния спектър – такива, които искаме най-накрая истинската промяна в България да стане, а не фалшивата.“

Коалиция „БСП за България“ внесе в ЦИК 10 000 подписа за участие на предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. На въпрос за европейските избори Нинова отговори, че БСП залага на сигурни, европейски ориентирани хора, професионалисти и българи, които ще защитават националния интерес на страната.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лазаровден е

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника...

Петима попаднаха в ареста след гонки с полицията в Софийско

Петима мъже са попаднали в арест след гонки с...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Блинкън отново се отправя на турне в Близкия изток

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън ще пътува...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Главчев отменя решението за строеж на частна детска болница „Мама и аз“

Служебният премиер Димитър Главчев отмени приетото решението от 30...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img