https://www.gerb.bg/bg

„Четири Лапи“ призовават за грижа към животните с 5 съвета преди празниците

Снимка: iStock

С идването на Великден нараства рязко и потреблението на яйца, затова от организацията „Четири Лапи за България“ призовават за грижа към животните по време на предстоящите празници, като посочват редица от съвети и предложения за ограничаване на нехуманното отношение.

Сред тези съвети се коментира закупуването на продукти като яйца и месо; рисковете от шоколадови изделия за домашните любимци; както и предупреждение за опасностите при приготвянето на храна в природата.

Съвети на „Четири Лапи“ за „по-малко страдание на животните“ по време на Великденските празници:

  1. Добре е клиентите да се интересуват от отглеждането на кокошките при избора си на яйца. Продуктите от свободно отглеждани животни често са отбелязвани с 0 или 1 в баркода. Има ползи за околната среда при боядисването на яйцата у дома.
  2. Погледнете какъв е произходът на вашите продукти, както и дали съществува възможност повече растителни алтернативи да бъдат включени в празничното меню.
  3. Шоколад не бива да се дава на домашни любимци, тъй като съдържа теобромин – съставка, която и в малки количества е смъртоносна за кучета и котки.
  4. Съществуват опасности при използването на барбекю в природата. Освен инцидентите от пожари, през пролетта много диви животни използват убежища като купчини дървета и шума, складирани за барбекю, за да отглеждат своите малки.
  5. Ежегодно зайчета се купуват като „подарък за повода“ и биват изоставяни, след празниците. Хубаво е домашният любимец да се приема за дългосрочен ангажимент.

Допълнително, по данни на организацията в Европа консумацията на яйца на глава от населението е около 13,8 кг. годишно. В световен мащаб производството на яйца се е увеличило с близо 25% през последните 10 години. Най-големият производител на яйца в света е Китай с около една трета от цялото производство, следван от ЕС, САЩ и Индия. Тези производители са отговорни за почти 60% от цялото производство на яйца в света.

„Четири Лапи“ призовават хората да се интересуват от произхода на храната си и при възможност да направят „хуманен избор“ в подкрепа на животните.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в Хърватия

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в северозападна Хърватия...

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

Собственикът на пистолета в Арбанаси още не е дал обяснения

Собственикът на пистолета от Арбанаси ще даде обяснения след...

Над 300 са вече жертвите от наводненията в Афганистан

Повече от триста души са загинали в тежкитe наводнения...

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този...

Паднали камъни затрудняват движението в Хаинбоаз

Свличане на скални късове блокира едно от трите платна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg