https://www.gerb.bg/bg

Пуснаха под гаранция мъжа, нанесъл побой на жена си в Бобов дол

Снимка; iStock by Getty Images

Районният съд в Дупница пусна от ареста срещу 1000 лева гаранция 39-годишния Найден Ангелов, който беше задържан за това, че е нанесъл побой над съпругата си в Бобов дол, съобщават БНТ и Нова телевизия.

Срещу мъжа е издадена ограничителна заповед и той няма право да се приближава на по-малко от 50 метра от съпругата си, децата и тъщата си.

Според съда травмите на пострадалата Таня Ангелова не са животозастрашаващи. Резултатите от медицинската експертиза показали има следи от шамари, което не било достатъчно за постоянен арест на съпруга й. Станало ясно също, че той съжалява за постъпката си. Очаквало се да напусне семейното жилище и да не пречи на предстоящия развод между него и жена му.

Освен това съдът взима предвид, че Найден Ангелов няма други присъди, реабилитиран е по обвинение за кражба от 2006-а година и срещу него не са повдигани обвинения за други случаи на домашно насилие.

Малко по-късно от държавното обвинение информираха, че Районната прокуратура в Кюстендил ще обжалва в Окръжния съд в областния град освобождаването на Найден Ангелов под гаранция. Той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

В хода на разследването е установено, че на 10 март 2024 г. в жилище в Бобов дол мъжът причинил телесна повреда на съпругата си.

Престъплението, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото наказание е до три години затвор.

Припомняме, че побоят беше заснет от дъщерята на насилника и жена му и бе публикуван от майката на пострадалата в социалните мрежи. След издирване мъжът беше задържан, но съпругата му отказа да подаде официално сигнал за побоя в полицията.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

Израел уби петима свои войници при приятелски огън в Северна Газа

Военните са попаднали под кръстосан танков огън

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg