https://www.gerb.bg/bg

Населението на Великобритания скача с 6,1 млн. души до 2036 г. заради миграцията

Снимка: Matthew Lloyd/Getty Images

Очаква се имиграцията да увеличи населението на Великобритания с 6,1 милиона души до средата на 2036 г. Това сочат официални прогнози, цитирани от „Ройтерс“.

Данните ще увеличат натиска върху британския премиер Риши Сунак да намали миграцията на фона на наближаващите изборите.

Службата за национална статистика на Обединеното кралство обяви, че се очаква населението на страната да нарасне от 67 милиона души в средата на 2021 г. до 73,7 милиона в средата на 2036 г. – почти изцяло вследствие на миграцията.

Скокът за 15-годишния период отразява прогнозата за 541 000 повече раждания отколкото смъртни случаи и международна нетна миграция от 6,1 милиона души.

Публикуваните през ноември данни показват, че годишната нетна миграция към Великобритания е достигнала рекорд от 745 000 души през 2022 г., като оттогава тя се задържа на високи нива. Голяма част от мигрантите идват от страни като Индия, Нигерия и Китай, вместо от Европейския съюз.

Прогнозите на сатистическата служба залагат ниво на нетна миграция от 315 000 души годишно от средата на 2028 г. нататък.

Сунак е подложен на натиск да намали високото равнище на легална миграция, която отдавна заема централно място в политическия пейзаж на Великобритания и ще бъде основен проблем на изборите, очаквани по-късно тази година.

Миналия месец британското правителство обяви по-строги визови мерки, включително по-високи прагове на заплатите и ограничения за някои мигранти, които водят членове на семействата си, в опит да намали броя им. Ходът беше разкритикуван от бизнеса и профсъюзите.

Предвижда се населението на Обединеното кралство да достигне 70 милиона души до средата на 2026 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в Хърватия

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в северозападна Хърватия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg