Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Граждани предлагат на МРРБ и АПИ пътища за ремонт

Гражданите ще могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г., съобщават от МРРБ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, чиято цел е да подобри качествено тежкото състояние на пътната мрежа в страната. През тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване и на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в лошо състояние.Картите с определените трасета са публикувани на страниците на МРРБ и на АПИ.

Предвижда се основен ремонт на важни участъци във всички области на страната. Сред тях са обновяване на част от Върбишкия проход, основен ремонт на пътя до Варненското езеро, който ще се използва при изграждането на АМ „Черно море“.

Планирани са и ремонтни дейности на участъци от прохода Шипка, пътищата за Трявна, Ловеч и местността Узана, край Габрово. Набелязан е ремонт и на моста в Севлиево, както и изграждането на нов мост над река Вит, при село Гложене, който ще дублира съществуващия исторически мост, който е в лошо състояние. Основен ремонт е предвиден тази година и на Златишкия проход в частта от Етрополе до Златица, за който министърът също получава сигнали от граждани за тежкото състояние.

Ще се направи ремонт и на участък от пътя Монтана – Бойчиновци, както и на този Рударци – Кладница. В програмата са предвидени ремонтни дейности и на отсечката от АМ „Тракия“ между тунел Траянови врата и 66-ти км.

До края на годината е реалистичният срок за започване на основен ремонт и на пътищата в българската част на Дунав мост, сочат разчетите на пътната агенция.

Предвижда се обявяването на обществена поръчка за изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение – тип тунел, на прохода Троян – Кърнаре.

В област Видин са предвидени 89 км пътища общо за основен ремонт, в Добрич -117 км, във Велико Търново – 150 км, от които 71 км за основен ремонт, като са включения и участъци от третокласната пътна мрежа.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

10,9 млрд. лв. е фискалният резерв към 18 април (ВИДЕО)

Данните потвърди служебният финансов министър

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Русия видя страх от конкуренция зад енергийните санкции на САЩ

Съединените щати престанаха да крият истинското намерение за въвеждане...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img