https://www.gerb.bg/bg

Германия затяга мерките за приемане на бежанци

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

Германският парламент одобри в четвъртък законодателни мерки, с които ще се облекчи депортирането на неуспели да получат убежище лица, съобщава АП. Това се случва, докато канцлерът Олаф Шолц се стреми да обезсили миграцията като политически проблем.

Предвижда се увеличаване на максималната продължителност на задържането преди експулсиране от 10 на 28 дни и специално улесняване  депортирането на хора, които са членове на престъпна организация.

Също така се разрешава претърсване на жилища за откриване на документация, която позволява на служителите да установят категорично самоличността на дадено лице. Премахва се и задължението на властите да уведомяват предварително за депортиране в някои случаи.

Приютите за мигранти и бежанци в Германия се пълнят през последните месеци заради нарастващия брой търсещи убежище – заедно с повече от 1 милион украинци, пристигнали след началото на войната на Русия.

По-голямата част от отхвърлените лица, търсещи убежище в Германия, все още ще имат поне временно разрешение да останат поради редица причини – болест, дете със статут на пребиваване, или липса на лична карта.

Депортирането може да се провали поради различни причини – и поради липса на сътрудничество от родните страни на мигрантите. Германия се опитва да сключи споразумения с различни нации за справяне с този проблем, като същевременно създава възможности за легална имиграция.

Гласуването в парламента в четвъртък идва в момент, когато десетки хиляди в Германия протестираха срещу предполагаемите крайнодесни планове за депортиране на милиони имигранти, включително някои с германско гражданство, както беше съобщено от разследваща медия миналата седмица. Шолц остро осъди заговора, начертан на срещата през ноември, за която се твърди, че включва и членове на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“.

Германският парламент трябва да гласува в петък законопроект, който ще облекчи правилата за гражданство. Правителството твърди, че така ще се подпомогне и интеграцията на имигрантите, и икономика, която се бори с недостиг на квалифицирани работници.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Над 46 000 ученици се явяват на втора матура

13 000 ще бъдат на изпит по английски език

САЩ внимателно следят Иран

Този уикенд президентът на САЩ Джо Байдън е на...

„Скай“: „Касапинът от Техеран“ има страховита репутация

Мнозина се страхуват от нестабилност в региона

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Петър Петров: Можем да направим България технологичен лидер на Балканите

"IT образованието определено се сблъсква с доста големи предизвикателства, тъй...

Корабите на САЩ в Червено море работят с темпове, невиждани от Втората световна война

Военните кораби и екипажите, назначени на ръководената от САЩ...

Предлагат улица в столичния кв. „Манастирски ливади“ да носи името на Джони Пенков

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов предложи на...

САЩ внимателно следят Иран

Този уикенд президентът на САЩ Джо Байдън е на...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg